Αφιερωμένο στην Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 του Μάρτη, είναι το σημερινό doodle της Google.

Πρόκειται για ένα κινούμενο slideshow που μας μεταφέρει σε όλον τον κόσμο για να ρίξουμε μια ματιά στην καθημερινότητα των γυναικών σε διαφορετικούς πολιτισμούς: Από μια μητέρα που εργάζεται από το σπίτι μέχρι μια μηχανικό μοτοσικλετών που διδάσκει τις δεξιότητές της στην επόμενη γενιά.

Δείτε το Google Doodle για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:


International Women's Day | International Women's Day 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, οι οποίες με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Για πρώτη φορά θεσπίστηκε το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Η ιστορική διαδρομή της συγκεκριμένης εορτής, ωστόσο, δεν ξεκινά με την υιοθέτησή από τον ΟΗΕ το 1977.

Στην ουσία, πρωτογιορτάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στην Νέα Υόρκη, ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας, με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, κατόπιν εισήγησης της Τερέζα Μαλκίελ, σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαδήλωσης έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.