Περισσότερο καρναβαλιστήκαμε παρά κάναμε rapid τεστ σε αυτές τις μέρες του καρναβαλιού.

Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς μέσα από την απότομη πτώση των κρουσμάτων το τελευταίο τριήμερο στην Αχαΐα που συνέπεσε με το Πατρινό Καρναβάλι. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει μία πτώση των κρουσμάτων στην Αχαΐα, όμως όχι στον βαθμό που να ρίξει τα κρούσματα στο να είναι λιγότερα από 300, όπως έγινε για παράδειγμα το Σάββατο.

Οι περισσότεροι λοιπόν καρναβαλίστηκαν, παρά έκαναν rapid τεστ ή self τεστ και θα κανονικά θα έπρεπε να κάνουν και τα δύο. Το γεγονός όμως ότι το καρναβάλι της Πάτρας διεξάχθηκε με όλη του την διάσταση, με επισκέπτες, με κόσμο στους ανοικτούς χώρους και στις πλατείες, με γεμάτα τα μαγαζιά και τους κλειστούς χώρους, αλλά να παρατηρείται το αδιαχώρητο στο κέντρο της πόλης, ήδη έχει προκαλέσει μία ανησυχία στους υγειονομικούς και στους επιστήμονες.

Σύμφωνα με γιατρούς έλαβαν αρκετά μηνύματα το Σάββατο και την Κυριακή από κόσμο που τους έλεγε ότι έχει βγει θετικός ή ότι έχει έντονη συμπτωματολογία, με πυρετό, βήχα και πόνους στο σώμα. Πάντως, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, υπήρξαν και το Σαββατοκύριακο περιστατικά διακομιδών ασθενών με covid. Ο κορωνοϊός λοιπόν είναι εδώ, έστω και μας έκανε το καρναβάλι της Πάτρας να τον ξεχάσουμε.

Ωστόσο, αν υπάρξουν συνέπειες από όλο αυτό που έγινε στην Πάτρα το τελευταίο τριήμερο θα φανεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.