Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (Τρίτη, 8 Μαρτίου), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αναφέρει τα εξής: 

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμπίπτει με τις τραγικές συνέπειες της απρόκλητης και συνεχιζόμενης εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Το δράμα του ουκρανικού λαού, τα θύματα των συγκρούσεων, ο ξεριζωμός, τα προσφυγικά κύματα, η αστάθεια και η αβεβαιότητα που επιστρέφουν στην ευρύτερη περιοχή, επιτάσσουν την άμεση κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων απ’ το έδαφος της Ουκρανίας. 

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πλάι σ’ όλες τις βασικές διεκδικήσεις που σηματοδοτεί, για την ισότητα των φύλων και την οριστική εξάλειψη διακρίσεων ή αποκλεισμών, τιμάται και στο πρόσωπο των γυναικών της Ουκρανίας. Των γυναικών εκείνων που σε συνθήκες πολέμου, με θάρρος και αποφασιστικότητα, υπερασπίζονται αρχές και αξίες. Και δίνουν σ’ όλη την υφήλιο ένα υψηλό παράδειγμα γενναίας και ανυποχώρητης στάσης. 

Διαχρονικά, σε κάθε εποχή της Ιστορίας, οι γυναίκες είχαν ρόλο κρίσιμο, πολύπλευρο και κομβικό σε κατακτήσεις ταυτισμένες με το δίκαιο, την ελευθερία, τους αγώνες για την πατρίδα και τα ιδανικά της. 

Αυτό συμβαίνει σήμερα και στην Ουκρανία. Εκεί είναι η σκέψη όλων μας. Εκεί και οι ελπίδες μας ότι ο παραλογισμός σύντομα θα πάρει τέλος και η λογική θα επικρατήσει».