98 διακομιδές στα νοσοκομεία της Πάτρας για περιστατικά μέθης είχε το ΕΚΑΒ από το απόγευμα της Παρασκευής του Πατρινού Καρναβαλιού έως το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας.

Πρόκειται για περιστατικά μέθης που αφορούσαν κυρίως τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού και οι οποίοι τα ήπιαν για τα καλά, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε άσχημη κατάσταση και να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Πέρα από τις διακομιδές για μέθη, αυξημένη ήταν η γενικότερη κίνηση στο ΕΚΑΒ αυτό το διήμερο. Συγκεκριμένα έγιναν 150 κλήσεις για επείγοντα περιστατικά (τροχαία, καρδιακά, εγκεφαλικά κτλ) και 80 κλήσεις για δευτερογενείς διακομιδές.

Τα περιστατικά μέθης πάντως δεν ήταν και λίγα, με βάση το γεγονός ότι δεν έγιναν παρελάσεις και ότι ο κόσμος που ήρθε φέτος στην Πάτρα ήταν λιγότερος.

Άλλωστε ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τις διακομιδές και όχι τις κλήσεις που έγιναν για παρόμοια περιστατικά που δεν χρειάστηκε τελικά να διακομιστούν στο νοσοκομείο, αλλά τους δόθηκαν από τους διασώστες οι πρώτες βοήθειες. 

Το θετικό είναι ότι ανάμεσα σε αυτές τις διακομιδές που έγιναν στο διήμερο ήταν ελάχιστα τα συμβάντα για διακομιδές από την χρήση ουσιών. Τα περισσότερα αφορούσαν την χρήση αλκοόλ, με τον κόσμο να πίνει αρκετά, ύστερα από δύο χρόνια καρναβαλικού κενού.

Σημειώνουμε ότι εκτός του ΕΚΑΒ αρκετή ήταν και η κίνηση στον χώρο του Εσπέρου, όπου ο Ερυθρός Σταυρός είχε στήσει μια μικρή κλινική για τους νεαρούς επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού που του έδωσε και κατάλαβε το τριήμερο.