Οι Slipknot ανακοίνωσαν ότι οι επερχόμενες συναυλίες τους τον Ιούλιο στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία αναβάλλονται λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το metal συγκρότημα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την είδηση, λέγοντας ότι θα οριστούν νέες ημερομηνίες για τις τρεις αναβληθείσες συναυλίες στο Κίεβο, τη Μόσχα και το Μινσκ.

Οι Slipknot φαίνεται ότι θα συνεχίσουν την υπόλοιπη καλοκαιρινή περιοδεία τους στην Ευρώπη, όπως είχε προγραμματιστεί.

«Ανυπομονούσαμε να ξαναβρεθούμε με τους θαυμαστές μας σε αυτές τις απίστευτες πόλεις, να συναντηθούμε μετά το παγκόσμιο lockdown. Αλλά κάνουμε αυτό το βήμα για να υποστηρίξουμε την κοινότητά μας και σε αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας, για τον οποίο ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια νέα και πιο τρομερή μορφή» αναφέρει το συγκρότημα.

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι οι Ρώσοι και Λευκορώσοι θαυμαστές μας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ενωμένοι με τους Ουκρανούς στον αγώνα τους για ειρήνη. Η ασφάλεια και η ευημερία των παγκόσμιων οικογενειών μας είναι, και θα είναι πάντα, η πρώτη μας προτεραιότητα» σημειώνουν οι Slipknot.

Ο αρχηγός του συγκροτήματος Κόρεϊ Τέιλορ κοινοποίησε επίσης μήνυμα για τους Ουκρανούς θαυμαστές των Slipknot σε βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται με τον γιο του: «Θέλουμε να στείλουμε την αγάπη μας, τις καλύτερες ευχές μας σε όλη την οικογένεια και τους φίλους μας στην Ουκρανία. Μείνετε δυνατοί, είμαστε μαζί σας, είμαστε στο πλευρό σας και σας σκεφτόμαστε. Ας ελπίσουμε ότι θα σας δούμε σύντομα. Μείνετε δυνατοί».