Η Μουσική Εκπαιδευτική Ομάδα musicArte πραγματοποιεί τον προσεχή Ιούνιο και πάλι πανελλήνιους διαγωνισμούς Πιάνου και Κιθάρας. Απευθύνονται σε σπουδαστές πιάνου ηλικίας 5-25 ετών και κιθάρας 5-20 ετών, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν 24-25 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η τελετή λήξης και βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η λεπτομερής και αναλυτική οργάνωση της ύλης σε σχέση με την ηλικία των νέων πιανιστών και κιθαριστών, έτσι ώστε η τελική αξιολόγηση να είναι ακριβής και να συμβαδίζει με την πραγματική και καλλιτεχνική αξία των διαγωνιζομένων.

Στις επιτροπές συμμετέχουν παιδαγωγοί και καλλιτέχνες που αποτελούν εγγύηση για την άρτια πραγματοποίηση τους.

Οι συνθήκες διεξαγωγής των διαγωνισμών είναι παιδαγωγικά «κατάλληλες» έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να νιώσουν άνετα και να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους και όσα έχουν διδαχθεί.

Υπάρχουν βραβεία και έπαινοι για όλες τις κατηγορίες και τους συμμετέχοντες, καθώς οι Διαγωνισμοί επιβραβεύουν πρωτίστως τη συμμετοχή, γεγονός που ωθεί τα παιδιά σε πρόοδο και εξέλιξη.

Οι καθηγητές των διαγωνιζόμενων θα λάβουν επίσης τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής. Για την musicArte κάθε επιτυχημένος διαγωνισμός στηρίζεται στην άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μαθητή-καθηγητή.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 1 Ιουνίου (2022).

*Περιορισμένες θέσεις συμμετοχής, τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Μέλη επιτροπών
Διαγωνισμός Πιάνου: Άρης Γραικούσης, Διονύσης Μαλλούχος, Ευστάθιος Ουλκέρογλου (εκπρόσωπος ICF), Κατερίνα Παπαδάκου, Φωτεινή Τριανταφύλλου, Γιάννης Τσανακαλιώτης (πρόεδρος).

Διαγωνισμός Κιθάρας: Κώστας Γρηγορέας, Αλέξανδρος Κάλκος, Χάρης Κανελλίδης, Μιχάλης Κονταξάκης, Νίκος Μπαλογιάννης (πρόεδρος), Νίκος Χατζηελευθερίου.

Διαγωνισμοί και covid19: Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις της πανδημίας. Είμαστε προσηλωμένοι στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού με φυσική παρουσία στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα επιβάλλουν οι εκάστοτε συνθήκες. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης λόγω υγειονομικών μέτρων οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν μέσω αποστολής βίντεο. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής βίντεο, 15 Ιουνίου.

Οι φετινοί διαγωνισμοί είναι αφιερωμένοι στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Ο διαγωνισμός Πιάνου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της International Cultural Federation 21st Century (ICF).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.musicarte.gr