Καμία ανοχή στις αυτοσχέδιες ιδιωτικές παρελάσεις που αναμένονται να γίνουν στην Πάτρα,  κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Αυτή είναι η εντολή που έχει δοθεί από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αστυνομικές ομάδες που θα κάνουν τις περιπολίες τους, κυρίως στο κέντρο της Πάτρας. 

Σύμφωνα με κύκλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας στόχος είναι να τηρηθεί επ’ ακριβώς τα όσα ορίζονται στο πρωτόκολλο για τις εκδηλώσεις σε υπαίθριους και κοινόχρηστους χώρους.

Τι σημαίνει αυτό; Η αστυνομία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε αυτοσχέδιες καρναβαλικές παρελάσεις που ίσως να γίνουν από διάφορες καρναβαλικές ομάδες.

Το ίδιο ισχύει και για τις εκδηλώσεις του Δήμου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμηνύσει η αστυνομία στους αρμοδίους.

Παράλληλα,  με βάση τους ίδιους κύκλους και τηρώντας τα πρωτόκολλα, δεν θα αφήσει πραγματοποιηθούν πάρτι και συγκεντρώσεις έξω από καταστήματα, όπως συνήθως γίνεται το τελευταίο διήμερο σε γνωστά στέκια της Πάτρας.

Οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι εντατικές τόσο από ένστολους αστυνομικούς, όσο και από αστυνομικούς με πολιτικά.  Το ερώτημα βέβαια είναι αν η αστυνομία εφαρμόσει τα μέτρα αυτά  ποιες θα είναι οι αντιδράσεις που θα προκύψουν από ομάδες νεαρών που θα έρθουν στην Πάτρα.

Εκτός πια αν οι έλεγχοι θα αφορούν μόνο τους καρναβαλιστές, τον δήμο και τα μαγαζιά και σε στέκια όπως οι σκάλες της Αγίου Νικολάου και άλλα σημεία της πόλης, τα κορωνοπάρτι θα΄ ναι ελεύθερα.