Με βαθειά συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου. Είχαμε την τύχη ως κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ να συναντηθούμε πολύ νωρίς μαζί της, όταν συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στις αρχές της δεκαετίας του 90. Αμέσως νιώσαμε ότι μπορούσαμε να συμπορευτούμε μαζί
της καθώς την διέκρινε η ανιδιοτέλεια, ήταν υπεράνω κομματικών συμφερόντων στην αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων όπως αυτό των εξαρτήσεων και είχε ως στόχο η χώρα μας να αυξήσει και να βελτιώσει τις δράσεις πρόληψης. Κατανόησε το έργο μας, το εκτίμησε και το στήριξε ιδιαίτερα τα πρώτα δύσκολα χρόνια ανάπτυξης της ΠΡΟΤΑΣΗΣ. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις μαζί της αλλά και μας βοήθησε να εκπαιδεύσουμε τα πρώτα στελέχη της ΠΡΟΤΑΣΗΣ μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ηθικά νιώθαμε ότι πάντα έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο στον οποίο μπορούμε να στηριχτούμε. Ακόμη και τελευταία με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρόληψη στην χώρα μας και παρά τις προσωπικές δυσκολίες που είχε, πάλι την σκεφτήκαμε και ζητήσαμε την συμπαράστασή της.

Η κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ και τα μέλη της, ειδικά εμείς οι παλιότεροι που είχαμε την τύχη να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε μαζί της πάντα θα την θυμόμαστε με αγάπη και εκτίμηση.

Την θεωρούμε ως υπόδειγμα πολιτικού που με την στάση της και την συμπεριφορά της προήγαγε την πρόληψη όχι μόνο στον χώρο των εξαρτήσεων αλλά και ως τρόπο ζωής.