Κι ενώ οι εργασίες προχωρούσαν με γοργούς ρυθμούς ξαφνικά τα πάντα σταμάτησαν.

Ο λόγος για το Έλος της Αγυιάς και την αξιοποίηση του προκειμένου να γίνει προσβάσιμο στον κόσμο και να αναδειχθεί μέσα από το έργο αυτό η ομορφιά ενός σπάνιου οικολογικού χώρου που βρίσκεται δίπλα στην αστική ζώνη και τον ιστό της Πάτρας.

Ο εργολάβος είχε ξεκινήσει τις εργασίες για τον έργο αυτό από τις αρχές του καλοκαιριού του 2020, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 14 ημερολογιακούς μήνες. Το έργο προχωρούσε αρκετά ικανοποιητικά όμως πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες τα πάντα σταμάτησαν.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους του δήμου η διακοπή των εργασιών έχει να κάνει με ορισμένα υλικά που δεν υπάρχουν στην αγορά, για τα οποία υπάρχουν δυσκολίες στο να τα προμηθευτούν από το εξωτερικό εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο από την πανδημία.

Βλέπετε πέρα από την ακρίβεια των οικοδομικών υλικών υπάρχει και σοβαρό θέμα με την έλλειψη αρκετών από αυτών. Πάντως, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά οι εργασίες θα ξεκινήσουν εκ νέου άμεσα.

Το έργο αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν να παραδοθεί στα τέλη του καλοκαιριού του 2021 όμως όπως πάει το όλο θέμα θα είναι έτοιμο, εφόσον όλα πάνε καλά, το ερχόμενο καλοκαίρι του ’22.

Στην μελέτη περιλαμβάνονται διαμόρφωση μονοπατιών για περίπατο, ποδηλατόδρομος, πεζογέφυρες, παρατηρητήρια, περίπτερα για ενημερωτικό υλικό, παγκάκια και κιόσκια και διάφορες ακόμα παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα που δεν θα αλλοιώνουν την σπάνια οικολογική αξία του μέρους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξη 2014 -2020.