Κορυφώνονται τα πλάνα της αστυνομίας και οι προετοιμασίες της για το τριήμερο του καρναβαλιού, με την ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύει με βάση τις πληροφορίες που έχει πάρει ότι θα έρθει αρκετός κόσμος από την Αθήνα και όχι μόνο, στην Πάτρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, παρά την ακύρωση των καρναβαλικών παρελάσεων θα πραγματοποιηθούν αρκετές αυτοσχέδιες εκδηλώσεις τόσο το τριήμερο του τελευταίου καρναβαλιού, όσο και κατά την διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο σχεδιασμός που ετοιμάζει η τοπική αστυνομία εστιάζεται αφενός στην δημόσια ασφάλεια και στην προστασία της δημόσιας υγείας, αφετέρου στο κυνήγι της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας κάθε μορφής.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο άξονα του σχεδιασμού η αστυνομία θα προχωρήσει σε μπαράζ ελέγχων σε καταστήματα εστίασης, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε πλατείες, σε σκάλες και σε κοινόχρηστους χώρους, έχοντας ωστόσο μια διακριτική παρουσία, χωρίς να προκαλεί για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στόχος της θα είναι η κατά το δυνατόν αποφυγή των συνωστισμών και των συγκεντρώσεων για αυτό και έχει δοθεί εντολή να υπάρχουν περισσότερες περιπολίες που θα εστιάζουν σε γνωστά σημεία και στέκια της Πάτρας που έλκουν τους νέους.

Από εκεί και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας θα υπάρχουν αστυνομικοί με στολές και πολιτικά σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως σε αυτά που επικρατεί το αδιαχώρητο κάθε καρναβάλι και υπάρχει αρκετός κόσμος.

Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι προχωρώντας σε μικροκλοπές, αξιοποιώντας την πολυκοσμία. Έτσι θα υπάρχει μια αθέατη επιτήρηση σε ύποπτα άτομα και ομάδες που έχουν αναπτύξει τέτοιου είδους δράση. 

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στους ελέγχους σε μικροπωλητές μαυροδάφνης, ποτών ή ακόμα και υπαίθριων ψησταριών που στήνονται σε διάφορα σημεία του κέντρου τις μέρες του καρναβαλιού. Αυτή τη φορά οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και δεν θα υπάρξει ανοχή σε όσους δεν έχουν αντίστοιχες άδειες λειτουργίας.

Κίνηση μέρα και νύχτα το τριήμερο

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο κόσμος έχει δείξει ότι θέλει να το ρίξει έξω, να διασκεδάσει και να καρναβαλιστεί  για αυτό και θεωρεί ότι ειδικότερα το τριήμερο θα υπάρχει σημαντική κίνηση μέρα και νύχτα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στο πλαίσιο της προληπτικής αστυνόμευσης, έχει ήδη αποφασισθεί και η παρουσία διμοιριών ΜΑΤ σε γνωστά σημεία της Πάτρας όπου υπάρχει πολυκοσμία, ιδίως κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς.

Πάντως, για όλα αυτά η αστυνομία θα προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση που θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα,με λεπτομερείς οδηγίες προς όλους.