Φέρτε είπαν τα μέλη της επιτροπής και της διοργανώτριας αρχής του 57ου Κρυμμένου Θησαυρού. Πάρτε απάντησαν τα πληρώματα το απόγευμα της Κυριακής και έτσι έγινε ένας καρναβαλικός χαμός στην παράδοση της Σακούλας, εκεί στην Αχαΐα Κλάους.

Ήταν η τελευταία πράξη σε όλη αυτή την περιπέτεια του 57ου Κρυμμένου Θησαυρού, με τα πληρώματα και τους καρναβαλιστές να δίνουν ένα δυναμικό παρών με τη συμμετοχή τους όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στα θέματα Σακούλας.

Τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα για ακόμα μία χρονιά, αλλά αυτό δεν έδειξε να πτοεί τα πληρώματα που χρειάστηκε να βάλουν κάτω το μυαλό τους, να συγκεντρωθούν, τα ανοίξουν τα αρχεία τους, να τρέξουν στις βιβλιοθήκες και γενικότερα να είναι σε μία συνεχή εγρήγορση, προκειμένου να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα.

Και τα κατάφεραν πολλά από αυτά.

Όσο για τον Κρυμμένο Θησαυρό;  Καρναβαλικός χαμός στην κυριολεξία!

Τα πληρώματα χρειάστηκε να διασχίσουν δρόμους και δρομάκια για να φτάσουν μέσα από τις μελωδίες ενός πιάνου στην αγαπημένη τους Ξανθούλα που τους περίμενε στον μώλο, παίρνοντας στη συνέχεια βαρκούλες και βαρκάκια, περνώντας μέσα από θάλασσες, πελάγη και ωκεανούς. 

Εντάξει βάλαμε και λίγο υπερβολή. Η αλήθεια είναι ότι η βαρκούλα πήγε τα πληρώματα έως τον κυματοθραύστη του παλιού λιμανιού και στο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα, εκεί που τελικά κρυβόταν ο Κρυμμένος Θησαυρός.

Τo πλήρωμα που μετά από αρκετό ψάξιμο (κράτησε 40 λεπτα) και αναζήτηση βρήκε τον Κρυμμένο Θησαυρό ήταν το 202 με θέμα «Τετρατέρατοι» και υπεύθυνες τις Βασιλική Δήμου και Νέλλη Δήμου. Αυτά με το Κρυμμένο Θησαυρό.  


Όμως το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού δεν σταμάτησε ούτε την τελευταία στιγμή.

Απόδειξη; Οι καρναβαλιστές και τα πληρώματα έφταναν στο… τρέξιμο στην Αχάια Κλάους για να παραδώσουν την Σακούλα τους.

Εκεί μπαίνοντας σε αίθουσα ενός εκ των αποστακτηρίων της Καστροπολιτείας έπαιρναν δίνοντας την Σακούλα με τα θέματα ένα μπουκάλι μαυροδάφνη (του πιο χαρακτηριστικού κρασιού του Πατρινού Καρναβαλιού) παραγωγής Αχαΐας Κλάους

Έχοντας πάνω του κεντημένο σε ύφασμα τον αριθμό και την σφραγίδα 57 που αντιστοιχεί στον 57ο Κρυμμένο Θησαυρό. Το όλο κλίμα στην Αχάια Κλάους ήταν καρναβαλικό και η ατμόσφαιρα εορταστική.


Παράδοση της Σακούλας των πληρωμάτων στην Αχάια Κλάους

Τα πληρώματα χάρηκαν για ακόμα μία φορά την συμμετοχή τους και σε αυτό το τελευταίο δρώμενο του 57ου Κρυμμένου Θησαυρού που διεξάχθηκε με απόλυτη επιτυχία.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Patrasevents.gr ο υπεύθυνος του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού Σπύρος Κρότσης στο patrasevents.gr έληξε με το δρώμενο της Μπουνιάς, το οποίο ήταν θέμα του πρώτου Κρυμμένου Θησαυρού το 1966.

Το παιχνίδι της Μπουνιάς που συνήθως το συναντάμε στο λούνα παρκ ήταν προσφορά του Fun park Αλέξανδρος.


Το παιχνίδι της Μπουνιάς στον 57ο Κρυμμένο Θησαυρό



Δρώμενο στο κλείσιμο του 57ου Κρυμμένου Θησαυρού