Μετά τις υπογραφές που έπεσαν για το Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος»,  δίπλα από την πρώην Χαρτοποιία του Λαδόπουλου, σειρά έχει ένα ακόμα έργο της νότιας παραλιακής ζώνης που μπαίνει και πάλι σε τροχαία υλοποίησης.

Ο λόγος ασφαλώς για τις Αποθήκες του πρώην ΑΣΟ που έχουν ανάδοχο ο οποίος μάλιστα είναι να υπογράψει μέσα στο επόμενο διάστημα για να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι εργασίες.

Οι Αποθήκες του Πρώην ΑΣΟ μετατρέπονται σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και αναψυχής, έχοντας ξεχωριστές αίθουσες για την διεξαγωγή εκθέσεων, συνεδριάσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στον πολυχώρο, με βάση την μελέτη που έχει γίνει, υπάρχει πρόβλεψη για την δημιουργία ενός μικρού θεάτρου 200 θέσεων, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από το συγκεκριμένο έργο απουσιάζει ο βόρειος τομέας του κτιριακού συγκροτήματα που είναι να στεγάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τις οποίες θα κηρυχθεί ξεχωριστός διαγωνισμός.

Οι Αποθήκες του Πρώην ΑΣΟ θα δώσει μια άλλη πολιτιστική ζωή στις νότιες συνοικίες της Πάτρας και θα είναι ένα έργο που θα «δέσει» με το Εργοστάσιο Τέχνης "Θάνος Μικρούτσικος". 

Οι εργασίες για το τελευταίο έρχονται σε ένα κομβικό σημείο για τα θεατρικά δρώμενα της Πάτρας αφού υπάρχει ορατός κίνδυνος να ξεμείνει η πόλη από ένα μεγάλο θέατρο.

Πρόβλημα για το καλοκαίρι

Ήδη για τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει ζήτημα αφού σύμφωνα με πληροφορίες η Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει στείλει μήνυμα ότι δεν θα προτίθεται να διαθέσει για εκδηλώσεις το ερχόμενο καλοκαίρι το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Ο λόγος έχει να κάνει ότι σε αυτό το σημαντικό μνημείο της πόλης είναι να ξεκινήσουν εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης, έτσι όπως προβλέπεται στο έργο που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014-2020.


Πάντως, τα δύο έργα στην νότια παραλιακή ζώνη της Πάτρας, το Εργοστάσιο Τέχνης Θάνος Μικρούτσικος και οι Αποθήκες του πρώην ΑΣΟ θα γίνουν σε σχεδόν παράλληλο χρόνο και σίγουρα θα δώσουν μια άλλη πνοή στη συγκεκριμένη περιοχή, σε συνδυασμό με τα Παλαιά Σφαγεία που ήδη έχουν ανακαινιστεί και διαμορφωθεί.  

Όλα αυτά στην κατεύθυνση της ανάδειξης της δημιουργικής πολιτιστικής βιομηχανίας που θέλει τους εγκαταλειμμένους χώρους και τα πρώην εργοστάσια να μετατρέπονται σε κυψέλες πολιτισμού. Κι η Πάτρα έχει πολλά από αυτά…