Ο πιο cult χορός του Πατρινού Καρναβαλιού είναι αναμφίβολα ο Χρυσός Χορός που γίνεται συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια, στο καρναβάλι της Πάτρας.

Γιατί cult; Γιατί έχει τόση τρέλα από τους συμμετέχοντες σε αυτόν που ξεπερνάει κάθε ταμπού, φέρνοντας την καρναβαλική ανατροπή και τους καρναβαλιστές που παίρνουν μέρος να βρεθούν από το τραπέζι με το φαγητό, στην πίστα απευθείας για χορό, χωρίς καν να καταλάβουν τι έχει γίνει.

Φέτος ξεχώρισαν για ακόμα μία χρονιά οι σούπερ καρναβαλικές και ανατρεπτικές εμφανίσεις, σε μία τρελή καρναβαλική ατμόσφαιρα που δεν έχει βέβαια καμία σχέση με το χρυσό, όμως περιείχε όλα τα υπόλοιπα χρώματα που ζωντανεύουν το καρναβάλι.

Το Mirafiore, το κέντρο όπου έγινε ο "Χρυσός Χορός", εκεί στα Βραχνέικα, αποδείχτηκε αρκετά φιλόξενος χώρος για αυτή την τρέλα. Οι guests stars της βραδιάς, οι αγαπημένοι σούπερ καλλιτέχνες μιας άλλης γενιάς που όμως έχει μια κλασικότητα μέσα της που την κάνει να είναι διαχρονική, έσκισαν. 



Πάτρα - Καρναβαλικό κέφι στο φουλ στο Χρυσό Χορό

Ξεσήκωσαν το κοινό. Ο Λάκης Τζορντανέλι, η Κατερίνα Αδαμαντίδου και ο Γιώργος Πολυχρονιάδης τραγούδησαν τις πιο γνωστές τους επιτυχίες, αλλά και δεκάδες ακόμα καρναβαλικά τραγούδια και όχι μόνο, ανεβάζοντας το κέφι στο κατακόρυφο.

Από κοντά η καταπληκτική Ιόνια Ορχήστρα που τους συνόδεψε, αλλά και ο επίσης μοναδικός dj Στέλιος Αποστολόπουλος που με την παρουσία του στα decks έδινε τον ρυθμό, όσο οι guests έκαναν το διάλειμμα τους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Πέρασαν όλοι υπέροχα. Γενικό συμπέρασμα από την… δεξίωση των υψηλών καρναβαλικών προσώπων – προσκεκλημένων; Ό,τι λάμπει σίγουρα δεν είναι χρυσός. Αλλά και τι με αυτό; Καρναβάλι έχουμε!  


Πάτρα: Το Καρναβάλι "βάφτηκε" χρυσό