Σε μία αποκάλυψη για τον θάνατο της μικρής Μαλένας, του πρώτου εκ των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα, προχώρησε η Γιώτα Κηπουρού στο T-live. Μιλώντας με την κα Χριστίνα Τσάκωνα που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομία μακροσκοπικά (δηλαδή διά γυμνού οφθαλμού) της είπε ότι δεν προέκυψε κάποια αιτία θανάτου και γι’ αυτόν τον λόγο και ζητήθηκε να γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Η αιτία θανάτου προέκυψε από τις εν λόγω εξετάσεις και όχι από τη νεκροψία νεκροτομή.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Τσάκωνα δήλωσε στην εκπομπή του Alpha πως «η αιτία θανάτου όταν δεν μπορεί να βρεθεί μακροσκοπικά κάτι, στέλνουμε για ιστολογική και τοξικολογική εξέταση . Αυτό γίνεται για όλες τις νεκροτομές που δεν μπορούμε να βγάλουμε μακροσκοπικά, αιτία θανάτου. Από εκεί και πέρα, φεύγει από εμάς και πάει στα χέρια πιο ειδικών, των παθολογοανατόμων. Η δική μου η δουλειά ήταν να κάνω τη νεκροψία-νεκροτομή στη Μαλένα.

Από τη στιγμή που μακροσκοπικά δεν βγήκε κάποια αιτία θανάτου εστάλησαν για περαιτέρω ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Από εκεί βγήκε και το πόρισμα. Η αίτια θανάτου προέκυψε από την ιστολογική εξέταση. Η τοξικολογική εξέταση δεν έδειξε κάτι. Το πως θα μπορούσε να έχει προκληθεί η ηπατική ανεπάρκεια, δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί να απαντήσουμε.

Αυτό οφείλουν να το απαντήσουν ηπατολόγοι και παιδίατροι. Η δουλειά του ιατροδικαστή είναι να βρει την αιτία θανάτου. Η αιτία θανάτου, στην περίπτωση της Μαλένας προέκυψε από την ιστολογική εξέταση. Ό,τι μου έδωσε ο παθολογοανατόμος, αυτό θα έδινα ως αιτία θανάτου. Δεν γνωρίζω το αν θα συσταθεί εκ νέου Επιτροπή. Είναι κάτι υπό σκέψη και θα το δούμε και τι ακριβώς θα μελετήσουμε».