Την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018 πρότεινε η εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα πρότεινε την ενοχή του τόσο για την πράξη της παράνομης εισόδου στο γήπεδο όσο και για την κατοχή του όπλου. Η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό που διατύπωσε ο συνήγορος του ομογενούς επιχειρηματία ότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα λόγω της έκρυθμης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί μετά την ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ.

«Φέρεται να προσεγγίζει τον διαιτητή […] ούτε παίκτης της ομάδας του δεν μπόρεσε να τον αποτρέψει», τόνισε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε ότι η συμπεριφορά αυτή, δεδομένης και της ιδιότητάς του που τον καθιστά «πρότυπο» για τους οπαδούς της ομάδας, «δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή». Πρόσθεσε δε, ότι η συμπεριφορά του προκάλεσε «πολύ μεγαλύτερη ένταση» και «διακινδύνευσε την ασφαλή συνέχιση του αγώνα», ενώ σημείωσε ότι παρά τα περί του αντιθέτου που κατέθεσε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης, «οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν τρομοκρατηθεί».

Σε ό,τι αφορά το όπλο -για το οποίο κατείχε νόμιμα άδεια - η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι «αντίκειται στην αθλητική νομοθεσία», και λόγω της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο αλλά και της αυξημένης προσωπικής ασφάλειας που τον συνοδεύει «δεν είχε κανένα λόγο να οπλοφορεί». «Η συμπεριφορά αυτή», είπε, «κατατείνει περισσότερο προς αυτοδικία».

Αναφορικά με τον τότε αθλητικό διευθυντή Λούμπος Μίχελ, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και να αθωωθεί για την πράξη της απειλής (προς το πρόσωπο του διαιτητή).

Τέλος, ζήτησε να απαλλαγούν των κατηγοριών που τούς βαραίνουν τα έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του επιχειρηματία.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και θα ακολουθήσει η απόφαση.