Η Σοφία Βόσσου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για τον έρωτα, τις προτάσεις γάμου που έχει αρνηθεί, αλλά και τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

Μιλήστε μου για τον έρωτα. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας;

Ο έρωτας είναι πηγή ζωής, σε προστατεύει, σε ζωντανεύει. Είναι πολύ σημαντικό να ζει η ψυχή και το σώμα. Είναι τροφή, αντέχει ο άνθρωπος χωρίς τροφή;

Έχετε πέσει στα πατώματα για έναν άντρα;

Ναι, έχω πέσει στα πατώματα για έναν άντρα. Μεγάλη στεναχώρια και μην σου πω ότι δεν έχω συνέλθει και ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Όταν ο Θεός σε ευλογεί και γνωρίζεις τη μεγάλη αγάπη, από τη μια υπάρχει η ευτυχία ότι το βίωσες, γιατί πολλοί δεν το ζουν, αλλά από την άλλη σου αφήνει μέσα σου κενά όταν την χάνεις. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει η επόμενη, αν έρθει… δεν αποκλείω τίποτα. Αλλά ναι, έχω βιώσει τον απόλυτο έρωτα.

Προτάσεις γάμου γιατί αρνιόσασταν συνέχεια;

Δεν θέλω, δεν μου αρέσει ο γάμος. Για να γίνω όμως πιο ξεκάθαρη, δεν αρνούμαι τη συμβίωση, ούτε τον γάμο. Μπορεί να συμβεί. Αρνούμαι τον γάμο που τον βάζει καπέλο, το σύστημα στα παιδιά. Δηλαδή αν δεν παντρευτείς, είσαι αποτυχημένος. Όχι δεν είναι έτσι. Μόνο καλός άνθρωπος πρέπει να είσαι, τίποτα άλλο. Δεν είμαι κατά του γάμου, είμαι κατά της υποχρεωτικότητας ότι έτσι πρέπει να γίνεται.

Τι είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος για εσάς;

Ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής μου σε όλα τα επίπεδα. Ανθρώπινα, επαγγελματικά, έχουμε μοιραστεί χαρές, λύπες, το κορμί μας, όλα. Είναι οικογένειά μου. Τον αγαπάω πάρα πολύ και θα τον αγαπώ πάντα.