Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ως εισηγήτρια στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μίλησε για την κύρωση της “Σύμβασης Σεν Ντενί” του Συμβουλίου της Ευρώπης, για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα.

Η κύρωση της Σύμβασης, σηματοδοτεί την πρώτη από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Στην εισήγησή της προς την Επιτροπή και παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η κα Αλεξοπούλου ανέλυσε ιστορικά, κοινωνικά, νομικά και εγκληματολογικά το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα. Ανέπτυξε στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους η κύρωση της συνθήκης είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί ομόφωνα από τα κόμματα. Επίσης τόνισε ότι τόσο η Σύμβαση, όσο και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την υλοποίηση των προβλέψεών της, θα συμβάλουν, αποφασιστικά, στην αντιμετώπιση ενός θλιβερού φαινομένου που ταλανίζει τις ζωές όλων.      

Η εισήγηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της “Σύμβασης Σεν Ντενί”  της κα Χριστίνας Αλεξοπούλου, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής. Τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.


Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για την Κύρωση της Σύμβασης Σεν Ντενί