Έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη για την κρίση στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τις επόμενες ενέργειες στο θέμα της Ουκρανίας και των κινήσεων της Ρωσίας. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις Βρυξέλλες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 ώρα Ελλάδος, όπως ανέφερε σε τουίτ ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς.

«Η χρήση βίαιων και καταναγκαστικών μέσων για την αλλαγή συνόρων δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα», αναφέρεται στην επιστολή Μισέλ προς τους ηγέτες της ΕΕ για τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής.

«Είναι σημαντικό να εξακολουθήσουμε να παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να καθορίζουμε από κοινού τις συλλογικές μας δράσεις» αναφέρεται ακόμα στην επιστολή, η οποία κάνει λόγο επίσης για τις «επιθετικές κινήσεις» της Ρωσίας που «παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα υπονομεύουν την ασφάλεια της Ευρώπης».

Στη Σύνοδο, σύμφωνα με την επιστολή Μισέλ, οι ηγέτες θα συζητήσουν τα εξής:

«τις τελευταίες εξελίξεις, πώς προστατεύουμε τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, πώς αντιμετωπίζουμε τη Ρωσία, ιδίως θεωρώντας τη Ρωσία υπεύθυνη για τις ενέργειές της, πώς θα υποστηρίξουμε περαιτέρω την Ουκρανία και τον λαό της».