Εξακολουθούν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαίδευση οι γονείς 47 μαθητών στη Θεσσαλονίκη, καθώς αρνούνται κατηγορηματικά τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε self test και να υποχρεώνονται να φορούν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.

Παρά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και τις «απειλές» ότι οι μικροί μαθητές είναι στα πρόθυρα να χάσουν την σχολική χρονιά και να μείνουν στην ίδια τάξη, μόλις δύο παιδιά επέστρεψαν στα θρανία, από τα 49 που ήταν αρχικά. Πρόκειται για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου οι γονείς των οποίων αντιδρούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μεταξύ των παράλλογων αιτημάτων τους, υπήρξε περιστατικό μητέρας που είχε πει σε νηπιαγωγό ότι θα αφήσει το παιδί της να πάει σχολείο, μόνο αν εγγράφως την διαβεβαιώσουν ότι το παιδί της θα φορά μάσκα κάτω από τη μύτη, καλύπτοντας δηλαδή μόνο το στόμα.

Σε άλλη περίπτωση, γονείς ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά τους κάνουν τηλεκπαίδευση και ότι τα έχουν γράψει σε σχολεία στην... Αλάσκα και τη Μοντάνα!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θανάσης Φροσύνης «μέσω δικηγόρων οι γονείς κατέθεσαν έγγραφα προκείμενου να εγκρίνουμε την διακοπή φοίτησης των παιδιών τους γιατί παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα σε άλλες χώρες. Αυτό όμως δεν υφίσταται. Τηλεκπαίδευση μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχει μετοίκηση».