Η ερασιτεχνική ομάδα δρομέων Πάτρας «Μπαρουτοκαπνισμένοι BRT-KPN®» σε συνεργασία με τον «Α.Σ Άκρος» κολύμβηση τρίαθλο Πάτρας και τη Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας, διοργανώνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10:00 μια εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα γίνουν 2 αγώνες:

  • Koumaria Trail Race 21km με 1200 μέτρα θετική υψομετρική ανάβαση.
  • Omplos Hills 12km με 700 μέτρα θετικής υψομετρικής ανάβασης.

Ο αγώνας Koumaria Trail Race των 21km ξεκινά στις 10:00 με εκκίνηση ανά 10 άτομα από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss.

Ο αγώνας Omplos Hills των 12km ξεκινά στις 11:30 με εκκίνηση ανά 10 άτομα από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss. Και οι δυο αγώνες κάνουν μια κυκλική πορεία στα υπέροχα μονοπάτια του Ομπλού και τερματίζουν στον ίδιο χώρο απ’ όπου δόθηκε και η εκκίνηση. Η μικρή διαδρομή έχει κάποια κοινά σημεία με τη μεγάλη.

Θα υπάρξουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας για τη μεγάλη διαδρομή στο 6ο, στο 10ο και στο 15ο χιλιόμετρο, με κεντρικό σταθμό αυτόν στο 10οχλμ, όπου θα παρίστανται διασώστες με γνώσεις πρώτων βοηθειών. Για τη μικρή διαδρομή θα υπάρξει μόνο ένας σταθμός στο 6ο χιλιόμετρο. Διασώστες και γιατρός της διοργάνωσης θα βρίσκονται και στο σημείο  εκκίνησης και τερματισμού με δυνατότητα μετακίνησης σε όλη τη διαδρομή αν χρειαστεί.

Μοναδική υποχρέωση όσων θα συμμετέχουν είναι να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό  επιθυμούν σε κουμπαρά, τον οποίο θα φέρουν εκπρόσωποι από: τη «Φλόγα» τμήμα Πάτρας, Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο και την «Κιβωτό της Αγάπης» Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, που θα παρίστανται στην εκδήλωση. Μετά το πέρας του αγώνα θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ομάδας μας.

Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται με τη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος στήριξε με κάθε τρόπο και μέσο τη διοργάνωση.