Η ομιλία του Πούτιν αποτελεί το σημαντικότερο ορόσημο της ζωής μας μετά την πτώση του τείχους και την κατάρρευση του ανατολικού μπλόκ και της ΕΣΣΔ- Ναι του εγκληματικού καθεστώτος που διαφήμιζε η Τζούλια Νόβα για να φαρμάρει like απο τα ανθυποπρόβατα.

Στις τελευταίες ημέρες της Ρώμης ο Καλιγούλας είχε θεσπίσει νόμο μέχρι και για να απονείμει αξίωμα ύπατου στο άλογο του. Το μεταμοντέρνο ροζ συννεφάκι της τελευταίας προδοτικής τριακονταετίας, της αποβιομηχάνισης του έθνους, της ομφαλοσκόπησης, της έπαρσης, του εθνικού και ηθικού μηδενισμού, τις έριδας περί του φύλου των αγγέλων, της αξιακής ισοπέδωσης ξυπνά απότομα απόψε από το γλυκό του όνειράκι.

Όλος ο μεταπολεμικός κόσμος τίθεται ξεκάθαρα υπό αίρεση πλέον. Η ακλόνητη πολιτική εξουσία ενός ηγέτη, η οικονομική και στρατιωτική ισχύ σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα χρήσης της, θεμελιώνει νέο status quo.

Τα ιστορικά τετελεσμένα των τελευταίων εβδομήντα ετών, οι διεθνείς θεσμοί και οργανισμοί, το διεθνές δίκαιο, οι συμμαχίες, οι υπερεθνικοί οργανισμοί και οι αυταπάτες μιας νομιμότητας που απορρέουν από αυτούς, όλα καταρρέουν μπροστά στον αναθεωρητισμό εκείνου που συσσώρευσε την δύναμη ακριβώς όπως και πριν τον δεύτερο παγκόσμιο.

Σήμερα παρατηρούμε την κατάρρευση της φαντασίωσης της ισχύος της Δύσης, ως χώρου και συνόλου φιλελεύθερων και δημοκρατικών κρατών.  Το απολυταρχικό μοντέλο αποδεικνύει κυνικά, ότι είναι σε θέση να φέρνει τις αυτοκτονικές δημοκρατικές κοινωνίες της τρυφηλότητας, της αποβλάκωσης και των δικαιωματισμών ενώπιον οδυνηρών τετελεσμένων.

Μεγάλος νικητής της σημερινής σελίδας της ιστορίας που γινομαστε μάρτυρες να γράφεται; Η αδίστακτη κομμουνιστική δικτατορία της Κίνας. Συμφωνημένη στην πολιτική σκακιέρα να δώσει σωσίβιο στη Ρωσική οικονομία μετά τις κυρώσεις που οι τσιμπομαγουληδες της σαστισμένης Δύσης θα επιβάλουν χαϊδεύοντας την.

Η γεωπολιτική της επιρροή θα εκτοξευθεί και θα ακολουθήσει με περίσσιο θράσος και αυτή αντίστοιχα τον δρόμο που άνοιξε ο Ρώσος προέδρος.  Προφανώς θέμα χρόνου το ίδιο είναι να κάνει εν συνεχεία και το αγαπημένο φιλαράκι μας, ο Ερντογάν.

Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Ποιος φοβάται τις εκφυλισμένες ΗΠΑ των Μπάιντεν-Χάρις και ΣΙΑ, ή την αποσυντιθέμενη Ευρώπη της εθελούσιας και επιδοτούμενης ισλαμικής εισβολής;

Η Δύση, λοιπόν, που βάζει τα δήθεν δικαιώματα κάθε επιθετικής ιντερνετικά μειονότητας πάνω από την σιωπηλή πλειονότητα των πολιτών της υπό τον φόβο ενος hashtag CANCEL ή MASS HATING από χαρτζιλικωμένα τρόλς και τις παρέες τους, πάνω από την επιβίωση της κουλτούρας της που την ενώνει και του ίδιου του έθνους-κράτους της σήμερα έχει μια τελευταία ευκαιρία κάθαρσης:

Ή θα ξυπνήσει σκληρά και απότομα, θα τεθεί σε γενικό συναγερμό, θα θυμηθεί τις παραδόσεις και τις αξίες που την κατέστησαν κραταιά επί αιώνες,  ή θα αφήσει την τελευταία της πνοή ως ηγέτιδα πολιτισμική-οικονομική-στρατιωτική δύναμη του πλανήτη.

Η Κωνσταντινούπολη, η Βαβυλώνα, η Ρώμη και όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες στην ιστορία του πλανήτη έπεσαν όταν η μαλθακοποίηση των ηθών ξέφευγε πάντα από ένα όριο.

Πάντα ένας πιο επιθετικός πολιτισμός εντόπιζε την τρυφηλότητα, την χαλάρωση των ηθών, τον υπέρμετρο πασιφισμό, την καταστροφή της νεολαίας, τον υπερκαταναλωτισμό υλικών αγαθών, την έλλειψη εθνικής συνείδησης και πυξίδας ως αδυναμία υπεράσπισης τους, με αποτέλεσμα τον αφανισμό των παρηκμασμένων προχωρημένης σήψης δίχως έλεος.

Έλληνα η ιστορία πάντα κάνει κύκλους, κάποτε δεν υπήρχε πρόσβαση στην γνώση και μόνο η διανοητική αριστοκρατία μπορούσε να εξάγει αυτά τα συμπεράσματα. Τώρα όμως δεν έχεις δικαιολογία...Παράτα τα story στο ινσταγκραμ και ξύπνα τον γίγαντα που κοιμάται μέσα σου. Αν δεν το κάνεις τώρα, πλέον θα είναι πολύ αργά.

"Hannibal ante portas".