Μέχρι το καλοκαίρι του ’22 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο της αναπαλαίωσης του Παλαιού Αρσάκειου, με τις εργασίες να έχουν φτάσει πλέον στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής από το καλοκαίρι και μετά θα ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών στο Παλαιό Αρσάκειο η οποία θα γίνει σταδιακά.

Στο παλαιό Αρσάκειο θα μεταφερθεί και το γραφείο του δημάρχου της Πάτρας, αλλά θα διατηρήσει και το γραφείο του στο νυν δημαρχιακό μέγαρο το οποίο θα χρησιμοποιείται για έκτακτες περιπτώσεις και ειδικούς προσκεκλημένους.

Πάντως, το θετικό για το Παλαιό Αρσάκειο είναι ότι η δημοτική αρχή βρήκε και τους πόρους για την διαμόρφωση του προαυλίου του κτιριακού συγκροτήματος το οποίο θα χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες για συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο χώρος θα διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο για να αναδείξει το κτιριακό συγκρότημα που διατήρησε μέσα από το έργο αυτό τα χαρακτηριστικά του στοιχεία. Το έργο χρηματοδοτείται μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και ήταν να έχει παραδοθεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Όμως η καθυστέρηση του έγινε λόγω της έμφασης που έχει δοθεί στην λεπτομέρεια για την διατήρηση και την ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που χαρακτηρίζουν το κτίριο, αλλά και εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν με τους υπονόμους του κτιριακού συγκροτήματος.