Αυτό που έχει φανεί μέσα από τις καρναβαλικές δράσεις που έχουν γίνει μέχρι ώρας στην Πάτρα, είναι ότι οι Πατρινοί διψούν για καρναβάλι και ότι δεν θα μπορούσαν να κάτσουν για ακόμα μία χρονιά χωρίς αυτό.

Μπορεί οι καρναβαλικές παρελάσεις να μην γίνουν ούτε και φέτος εξαιτίας της πανδημίας όμως η Πάτρα ήδη έχει πάρει ένα καρναβαλικό χρώμα και όσοι κατέβηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από αυτό.

Δεν είναι μόνο η καρναβαλική ποδηλατάδα που έγινε με επιτυχία και είχε μεγάλη συμμετοχή. Είναι το όλο κλίμα και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην πόλη που άφηνε μια έντονη καρναβαλική μυρωδιά.

Έβλεπες μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της Πάτρας να έχουν ντυθεί καρναβαλικά ή να έχουν φορέσει ένα αξεσουάρ που να παραπέμπει σε καρναβάλι, όχι γιατί συμμετείχαν σώνει και καλά στην ποδηλατάδα, αλλά γιατί ήθελαν να βάλουν λίγο χρώμα στη μέρα τους και άρπαξαν την ευκαιρία.

Πήγαν λοιπόν φορώντας κάτι καρναβαλικό πάνω τους για καφέ, για φαγητό (ειδικότερα το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν γεμάτα τα εστιατόρια στις πιάτσες της πόλης) ή ακόμα και μία βόλτα στο κέντρο της Πάτρας.

Αυτό από μόνο του δείχνει την δίψα που έχει φέτος ο Πατρινός για να καρναβαλιστεί με κάθε τρόπο, τόσο μέσα από τις δράσεις που θα γίνουν, όσο και μέσα από την συμμετοχή του σε όλο το καρναβαλικό κλίμα που διαμορφώνεται.

Κλίμα που μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο έντονο…