Ο Γιάννης Καλατζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για την τελευταία του συνάντηση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τότε, μόλις πέντε χρονών, βρίσκεσαι μέσα στα φώτα και κάνεις για πρώτη φορά γύρισμα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία ήταν στο ξεκίνημά της.

Ναι, ήταν στο ξεκίνημά της, αλλά είχε το «άγγιγμα» της σταρ. Ήταν γεννημένη σταρ. Από τότε, αν και καινούργια, ήταν βεντέτα. Αργούσε στο γύρισμα, ήθελε να ξεχωρίζει.

Αληθεύει ότι σε έλεγε αδελφάκι της;

Ναι, γιατί έπαιζα το αδελφάκι της στην ταινία, αλλά με αγαπούσε και πολύ. Μου έλεγε «είσαι το τρίτο μου αδελφάκι και το πιο μικρό». Μετά από αρκετά χρόνια που συναντηθήκαμε, πάλι «Γιαννάκη, αδελφάκι μου» με φώναζε. Η πιο συγκινητική, που έμελλε να είναι και η τελευταία μας συνάντηση, ήταν στο αεροδρόμιο που θα ταξιδεύαμε για Θεσσαλονίκη, εκείνη για παράσταση κι εγώ ως μέλος του ΔΣ του ΚΘΒΕ.

Μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα κατέβασε τη «Μελωδία της Ευτυχίας» γιατί ήταν άρρωστη. Από τακτ δεν την ρώτησα κάτι παραπάνω, αλλά κατάλαβα πως για να σταματάει η Αλίκη την παράστασή της που είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, ήταν κάτι σοβαρό.