Κάτι παραπάνω από 43.000 είναι οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των κορωνοχρεών, αν και απομένουν μόλις 12 ημέρες έως ότου τα υπουργεία Οικονομικών κι Εργασίας σφυρίξουν τη λήξη των αιτήσεων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τουλάχιστον 150.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ρισκάρουν να χάσουν την ευνοϊκή ρύθμιση, προσδοκώντας- τι άραγε;

«Η εκλογολογία επηρεάζει τη ροή των αιτήσεων» εκτιμά κυβερνητικός αξιωματούχος, εξηγώντας πως πάντα οι φορολογούμενοι περιμένουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις, όταν στον ορίζοντα φαίνονται οι… κάλπες. Κι από τη στιγμή που στο δημόσιο λόγο έχουν υπεισέλθει σενάρια πρόωρων εκλογών, φαίνεται ότι κάποιοι το σκέπτονται πριν πατήσουν το κουμπί της αίτησης.

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το υπαρκτό ρίσκο κάποιων που περιμένουν τις… κάλπες, υπήρξαν και καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, καθώς η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες. Εξ αυτού του λόγου, υπάρχει η εκτίμηση ή προσδοκία από το οικονομικό επιτελείο ότι οι αιτήσεις θα πυκνώσουν τις επόμενες ημέρες, ως την καταληκτική προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου.

Επί του παρόντος, δεν έχει γίνει η παραμικρή νύξη για νέα παράταση, ωστόσο αν φτάσουμε στο νήμα και η συμμετοχή παραμένει υποτονική, όλα τα δεδομένα θα εξεταστούν, υπό το πρίσμα της διόγκωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών πάνω από τα 111 δις ευρώ.

Πηγή: iefimerida