Συνελήφθησαν, στην Πάτρα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο άνδρες, (ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός), μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε συμμορία, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών.

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας ακόμα ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία ακόμη (22) χρηστών που προμηθευόταν ναρκωτικά από τα μέλη της συμμορίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, χθες το μεσημέρι εντόπισαν τον αλλοδαπό άνδρα έξω από την οικία του, ο οποίος επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα και συναντήθηκε με τον αγοραστή.

Άμεσα οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον ημεδαπό άνδρα και σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν (2,1) γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία είχε αγοράσει από τον αλλοδαπό και τον συνέλαβαν, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και τα δυο μέλη της συμμορίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διακριβώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες, μέλη της συμμορίας ενέχονται τους τελευταίους επτά μήνες σε (240) περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, σε 22 χρήστες, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός συλληφθείς είχε αναλάβει την επικοινωνία με τους πελάτες χρήστες, ενώ προέβαινε στην πώληση κοκαΐνης σε κοντινή  απόσταση από την οικία του.

Επιπλέον, οι δράστες για να μειώσουν τις πιθανότητες σύλληψης τους απέκρυπταν στην οικία του δεύτερου μέλους (ημεδαπού συλληφθέντα) τις ναρκωτικές ουσίες, που προορίζονταν ημερησίως για διάθεση, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσαν διαμέρισμα καβάτζα, στο οποίο απέκρυπταν την συνολική ποσότητα ναρκωτικών  που κατείχαν.

Οι δράστες είχαν αναπτύξει κωδικοποιημένη φρασεολογία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους τοξικομανείς, προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των Αστυνομικών Αρχών σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους, ενώ είχαν τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στις οικίες τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, στο διαμέρισμα καβάτζα και στη μοτοσικλέτα του αλλοδαπού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • (81,6) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 780 ευρώ,
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Πέντε κινητά τηλέφωνα,
  • Ένα ζευγάρι γάντια
  • Ένα ψαλίδι και
  • Δυο συσκευασίες για τον διαμοιρασμό της κοκαΐνης.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν διακινήσει (210) γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 16.800 ευρώ, ενώ από την κατασχεθείσα ποσότητα των (83,7) γραμμαρίων κοκαΐνης θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος (6.700) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.