Με αφορμή τη νέα θεατρική παράσταση του Γιάννη Κακλέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» την Παρασκευή στο OPEN. Μέσα σε όλα, ο χορευτής και ηθοποιός αναφέρθηκε στην εμπειρία ανήθικης πρότασης που έχει δεχθεί καθώς και τον κοινωνικό ρατσισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιβάν Σβιτάιλο σημείωσε χαρακτηριστικά πως «νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που αν μην του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, μια ανήθικη πρόταση. Καμιά φορά βγαίνουν οι τίτλοι σε κάποιες συνεντεύξεις, ενώ έχεις μιλήσει στη δημοσιογράφο τριάντα λεπτά, βγαίνει ένα υλικό μονταρισμένο με έναν τίτλο και μάλιστα ο παρουσιαστής αναρωτιέται κιόλας. Δες όλη την συνέντευξη και απάντησε εσύ, σαν παρουσιαστής, για το κοινό».

«Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους γιατί στη δουλειά μου ο κανόνας είναι να μην εκτίθεμαι και να μην εκθέτω κανέναν».

«Ο ρατσισμός είναι εκεί έξω. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αφήνουν περιθώρια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τους κοστίζει αυτό και υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται την κακοποίηση και τους κοστίζει επίσης. Όλοι μας θαρρώ πως έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια πράγματα, άσχετα αν κάποιος επέτρεψε κάτι ή όχι. Πάντως δεν είναι μόνο αυτή η εμπειρία μου στον καλλιτεχνικό χώρο» συμπλήρωσε ο Ιβάν Σβιτάιλο στην εκπομπή του OPEN.