Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και Αντιδήμαρχοι, συμμετείχαν σήμερα το πρωί, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων στους Δήμους. Σύνθημά τους: «Κάτω τα ξερά σας από τα βαρέα και ανθυγιεινά».  

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με «όπλο» το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής, προχωρά σε περικοπές και απεντάξεις από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, οδηγώντας για μια φορά ακόμα σε μείωση αποδοχών, τη στιγμή μάλιστα που το εισόδημα των εργαζομένων πλήττεται από την τεράστια άνοδο τιμών στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Το Πόρισμα της Επιτροπής είναι απαράδεκτο και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Είναι προσχηματικό, κατευθυνόμενο και συνολικά απορριπτέο και τα Σωματεία του Δήμου απαιτούν την απόσυρσή του.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους, τάχθηκε στο πλευρό τους για τη μη κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ  αναφέρθηκε στην πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη θητεία της, που είναι ο αγώνας για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Για κάποιους, φαντάζει όνειρο απραγματοποίητο. «Για μας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα, εάν οι εργαζόμενοι και ο λαός καταλάβουν τη δύναμή τους», επανέλαβε ο Δήμαρχος, που συμμετείχε μαζί με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων, στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης.