Από τη μία ικανοποίηση για την χαλάρωση των μέτρων και την άρση της απαγόρευσης των όρθιων.

Από την άλλη προβληματισμός για την στάση της κυβέρνησης και το ξεκαθάρισμα που έκανε κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα ο Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθούν αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις της εστίασης για την ακύρωση των καρναβαλικών παρελάσεων.

Κι όμως αυτό για την Πάτρα είναι ένα πλήγμα αφού όσος κόσμος και να έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα το κενό που θα αφήσει στην τοπική οικονομία και ειδικότερα στην εστίαση η ακύρωση των παρελάσεων, δεν αναπληρώνεται.

Προφανώς στην κυβέρνηση δεν γνωρίζουν τι σημαίνει για την αγορά της πόλης, αλλά και ειδικότερα για την εστίαση το καρναβάλι της Πάτρας. «Το καρναβάλι είναι η περίοδος που τα καταστήματα περιμένουν να καλύψουν τη ζημιά που έχουν υποστεί τους περασμένους μήνες του έτους.

Στην Πάτρα αποτελεί ένα βασικό κομμάτι του ετήσιου τζίρου τους για την κάθε επιχείρηση εστίασης και κυρίως για τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Όταν ακυρώνεις τις παρελάσεις και ουσιαστικά βάζεις φρένο σε ένα σημαντικό ποσοστό της επισκέψιμότητας που θα είχε η πόλη το τριήμερο, οφείλεις να προχωρήσει και στα ανάλογα αντίμετρα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος.

"Αν δεν υπάρξει στήριξη..."

Όμως ούτε το προηγούμενο διάστημα, ούτε τώρα η κυβέρνηση έχει δείξει την διάθεση της για να στηρίξει τον κλάδο και γενικότερα την αγορά παρόλο που η κρίση της πανδημίας συνεχίζεται, τα μέτρα παραμένουν και οι επιπτώσεις όλων αυτών είναι στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.

«Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι η αγορά και η εστίαση βρίσκεται στα όρια της. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των μέτρων, τις ακυρώσεις των εκδηλώσεων, τις συνέπειες του παρατεταμένου lockdown και τώρα και τους λογαριασμούς του ρεύματος που έχουν εκτοξευθεί.

Αν δεν υπάρχει η ανάλογη στήριξη είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν λουκέτα, θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα χαθούν θέσεις εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία» καταλήγει ο κ. Σπυρόπουλος.