H Google τιμά τον Ιάπωνα ιολογό Δρ Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι), απεικονίζοντας στο σημερινό της doodle. Πρόκειται για τον γιατρό που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς, το εμβόλιο του έχει από τότε χορηγηθεί σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ως αποτελεσματικό μέσο για την πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων της μεταδοτικής ιογενούς νόσου.

Ο Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1928 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Έλαβε πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα και εντάχθηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιακών Νόσων του πανεπιστημίου το 1959.

Διακρίθηκε για την έρευνα του στους ιούς της ιλαράς και της πολιομυελίτιδας και το 1963 έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο γιος του Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) εμφάνισε μια σοβαρή κρίση ανεμοβλογιάς, με αποτέλεσμα να στρέψει την προσοχή του στην καταπολέμηση της εξαιρετικά αυτής μεταδοτικής νόσου.

Το 1965 ο Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) και άρχισε να καλλιεργεί ζωντανούς αλλά εξασθενημένους ιούς της ανεμοβλογιάς σε ζώα και ανθρώπους. Το 1974, ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο που στόχευε στον ιό της ανεμοβλογιάς που προκαλεί την νόσο. Στη συνέχεια το εμβόλιό του υποβλήθηκε σε αυστηρές κλινικές δοκιμές σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς με εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Το 1986, το Ίδρυμα Ερευνών για Μικροβιακές Ασθένειες του Πανεπιστημίου της Οσάκα ξεκίνησε την διάθεσή του εμβολίου του Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) στην Ιαπωνία, ως το μοναδικό εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και πολύ σύντομα χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερες από 80 χώρες.

Το 1994, ο Δρ. Takahashi διορίστηκε διευθυντής της Ομάδας Μελέτης Μικροβιακών Ασθενειών του Πανεπιστημίου της Οσάκα – μια θέση που κράτησε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Χάρη στις καινοτομίες του, εκατομμύρια περιπτώσεις ανεμοβλογιάς αποτρέπονται κάθε χρόνο.