Στην ανάγκη άμεσης προώθησης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος  και την στήριξη των παραγωγών της Αχαΐας συμφώνησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.  

Ο κ. Κατσανιώτης είχε αναλυτική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να τον ενημερώσει για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Αχαΐας.

Ειδικότερα,  ο Βουλευτής Αχαΐας υπογράμμισε πως απαιτούνται:

-        Μέτρα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών 

-        Πρόγραμμα απορρόφησης των παλιών αποθεμάτων σταφίδας

-        Μέτρα ενίσχυσης των αμπελοκαλλιεργητών που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση (κορωνοενισχύσεις)

-        Ολοκλήρωση της καταγραφής ζημιών και άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες αγρότες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές 

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε μετά την επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πως «είναι κοινή επιθυμία η διατήρηση της συνοχής του αγροτικού κόσμου και η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Ο κ. Γεωργαντάς, ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θέλει να βοηθήσει και είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί δίπλα στους αγρότες της Αχαΐας» ενώ ειδικά για την σταφίδας ανέφερε πως προωθείται πρόγραμμα απορρόφησης μέρους των αποθεμάτων για μεταποίηση.