Ένα έγκλημα που είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία στον Βόλο. Ήταν Απρίλιος του 2017 όταν ένας 46χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 37χρονο αδελφό του, χτυπώντας τον αλλεπάλληλα με το τηγάνι στο κεφάλι και εγκαταλείποντάς τον τραυματισμένο έξω από το σπίτι τους στις εργατικές κατοικίες Φυτόκου στη Νέα Ιωνία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», επέβαλε κάθειρξη 15 ετών στον 46χρονο Βολιώτη.

Ο δολοφόνος, ο οποίος μετά το έγκλημα είχε σκηνοθετήσει ληστεία, αλλά είχε πέσει σε αντιφάσεις και τελικά παραδέχτηκε την ανθρωποκτονία, δικάστηκε την Τρίτη σε δεύτερο βαθμό και κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Ο εισαγγελέας απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισης για μειωμένο καταλογισμό λόγω μέθης και για έγκλημα που διαπράχθηκε από θέση άμυνας.

Ακόμη απέρριψε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του 46χρονου, όμως, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που επέδειξε ο κατηγορούμενος μετά την πράξη.
Η απολογία

Μετανιωμένος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Ο 46χρονος ισχυρίστηκε ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα από θέση άμυνας.

Όπως σημείωσε, «του επιτέθηκε πρώτος ο αδελφός του και επειδή τον πλάκωσε με το σώμα του και τον χτυπούσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανασάνει, έπιασε το τηγάνι και τον χτύπησε μία- δύο φορές».

Όταν συνειδητοποίησε τι συνέβη, είπε ότι τα έχασε. «Ήμουν σε σοκ. Γι’ αυτό δεν σκέφτηκα με ψυχραιμία. Ζητώ συγγνώμη από όλους και από τον Θεό» πρόσθεσε κλαίγοντας.