Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αποτελούμενο από τον Βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου, τον Συντονιστή της ΝΕ Μιχάλη Σιδηρόπουλο, τον Αναπληρωτή Συντονιστή της ΝΕ Ανδρέα Ριζούλη, το μέλος της ΚΕΑ και τ. Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλογών Εργαζομένων ΙΚΑ Γιώργο Κυριακόπουλο, τη συνεργάτιδα της Βουλευτού Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14.2 το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στο κτήριο της Γούναρη και την Τρίτη 15.2 τις αντίστοιχες υπηρεσίες στο κτήριο στον Άγιο Αλέξιο. Οι εξορμήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ενόψει του νέου νομοσχεδίου του κ. Χατζηδάκη το οποίο οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στην τρίτη πράξη της αντιδραστικής τριλογίας εις βάρος των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και του δημοσίου συμφέροντος. Μετά τον αντεργατικό νόμο και την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα, ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση», με το οποίο προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, στην ανεξέλεγκτη πρόσληψη «ημετέρων» με παχυλούς μισθούς σε διευθυντικές θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας και στην κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, στις κατά παρέκκλιση προμήθειες και στην ανεξέλεγκτη «διαχείριση-λεηλάτηση» της περιουσίας του ΕΦΚΑ. Ο Υπουργός Εργασίας αντί να απολογηθεί στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους διότι επί δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ υπερτριπλασιάστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις, δεν έγιναν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις στον ΕΦΚΑ και καθυστερεί η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του φορέα, επιστράτευσε τον κοινωνικό αυτοματισμό και στοχοποίησε τον ΕΦΚΑ και τα στελέχη του. Τώρα, με το σχέδιο νόμου πλήττει το θεσμικό ρόλο και τις εγγυήσεις αξιοκρατίας, διαφάνειας και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα, και παραδίδει τον ΕΦΚΑ και το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στις πελατειακές σχέσεις και στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τα μέλη του κλιμακίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ αλλά και τους πολίτες που εξυπηρετούνταν στις δομές του και να αφουγκραστούν την αγωνία τους για το μέλλον του οργανισμού και κατ’ επέκταση για το μέλλον της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Παράλληλα τους ενημέρωσαν για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που βρίσκεται απέναντι στα σχέδια που απεργάζεται η Κυβέρνηση για τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και του κοινωνικού κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, στην κοινωνία και στη Βουλή προκειμένου να καταψηφιστεί αυτό το αντικοινωνικό νομοσχέδιο, που επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει τον ΕΦΚΑ, να επαναφέρει το πελατειακό κράτος τη δεξιάς, να τρομοκρατήσει του υπαλλήλους και τελικά να οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του ΕΦΚΑ.

Δεσμευόμαστε για την κατάργηση των απαράδεκτων διατάξεων του νομοσχεδίου.

Δεσμευόμαστε για ένα σύγχρονο λειτουργικό ΕΦΚΑ στην υπηρεσία του πολίτη.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων για την κατοχύρωση ενός ισχυρού, σύγχρονου και αποτελεσματικού δημόσιου διανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης!

Μόνη λύση σήμερα είναι η πολιτική αλλαγή και την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη!" αναφέρει η ανακοίνωση.