Δεν έχει τέλος η φθίνουσα πορεία των εμβολίων στην Αχαΐα και αντί η διαδικασία να έχει αυξητικές τάσεις, παρουσιάζει μία συνεχόμενη πτώση που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.

Από τα 2.800 και 2.900 εμβόλια που γίνονταν πριν από έναν μήνα, φτάσαμε τα 1.200 με 1.300 και οι αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχει μια τάση για να πέσουμε κάτω από τα 1.000.

Όπως για παράδειγμα έγινε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου. Το σύνολο των εμβολίων ήταν μόλις 758, σε μία μέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 900, με τη διασπορά στην Αχαΐα να δείχνει και πάλι να φουντώνει.

Από τη μία η απότομη άνοδος των κρουσμάτων, από την άλλη η απότομη πτώση των εμβολίων, όλα αυτά έχουν σημάνει το «καμπανάκι» στις υγειονομικές αρχές που προειδοποιούν ότι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας άμεσα θα πρέπει να αυξηθεί η εμβολιαστική διαδικασία.

Όμως έτσι όπως εξελίσσεται το όλο θέμα με τα εμβόλια και τους αντιεμβολιαστές να παραμένουν σταθεροί στην ανένδοτη στάση τους, η εμβολιαστική διαδικασία μετατρέπεται σταδιακά σε μία χαμένη υπόθεση για την Αχαΐα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των πλήρως εμβολιασμένων δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τους 208.000 (207.327 για την ακρίβεια) και έχει "κολλήσει" εδώ και αρκετό καιρό. 

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό της ανοσίας παραμένει κάτω από 80% και το βασικό πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι από το ποσοστό αυτό έχει να κάνει με άτομα άνω των 60 ετών.  

Κι όλα αυτά ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχουν κάνει την τρίτη δόση έχει φτάσει τους 135.500, δηλαδή κάπου 70 χιλιάδες λιγότεροι από τους πλήρως εμβολιασμένους. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την δύναμη του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην περιοχή...