«Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω». Αυτό δήλωσε σήμερα στις κάμερες η 22χρονη Αμαλία, η οποία μετά από κατάθεση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού metoo, είχε καταγγείλει τον προπονητή της για βιασμό της ότι η ίδια ήταν 11 ετών.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και σήμερα η 22χρονη κοπέλα επρόκειτο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών. Όμως η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Απριλίου 2022 και η νεαρή κοπέλα δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την εξέλιξη αυτή.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αναβολή της δίκης λόγω κωλύματος για λόγους υγείας μέλους της σύνθεσής του. Ως εκ τούτου η αναβολή ήταν μονόδρομος καθώς δεν είχε προβλεφθεί η κλήρωση αναπληρωματικού τακτικού δικαστή στη σύνθεση.

Το δικαστήριο για να μην υπάρξει ζήτημα λήξης του δεκαοκταμηνου και ο κατηγορούμενος αποφυλακιστεί έδωσε τη συντομότερη δικάσιμο.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο μέλη της Ανοιχτης Ορχήστρας που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο για την εν εξελίξει δίκη σχετικά με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου βλέποντας την Αμαλία δήλωσαν με ένα στιχάκι τη συμπαράσταση τους.

«Αμαλία μας ακούς εδώ δεν είσαι μόνη είμαστε όλες αδερφές το δίκιο μας ενώνει» της είπαν μετά μουσικής και εκείνη στάθηκε για λίγο μπροστά τους και με μια κίνηση έδειξε ότι τους ευχαριστεί.

Σε δήλωσή του μετά την αναβολή της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου σήμερα κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς ανέφερε ότι πρόκειται για μια απρόβλεπτη εξέλιξη και πως η αναβολή ήταν αναγκαία. Αναφερομενος μάλιστα στο γεγονός ότι δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη συνθέση του δικαστηρίου, τόνισε: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα».

Πηγή: protothema.gr