Κάτι πήγε να γίνει με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που είχαν ετοιμαστεί, φτιάχνοντας τούρτες, πάστες και άλλα σε σχήμα καρδιάς.

Η μέρα του έρωτα τόνισε κάπως την κίνηση στα μαγαζιά του κλάδου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τους έλυσε τα προβλήματα, μετά από μία κακή εορταστική περίοδο όπου υπήρξε μία αισθητή πτώση στην κατανάλωση γλυκών και παραδοσιακών λιχουδιών.

Ο Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, επαγγελματίας του κλάδου τονίζει πάνω στο ζήτημα: «Η κίνηση στα μαγαζιά μας από όποια πλευρά και να το δούμε παραμένει πεσμένη και αυτό είναι γεγονός και δεν αλλάζει.

Μικρή η κατανάλωση, ελάχιστες οι παραγγελίες και στα ύψη το ρεύμα. Το ρεύμα για τα ζαχαροπλαστεία και γενικότερα για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπροστά μας.

Κάτι πρέπει να γίνει…» αναφέρει χαρακτηριστικά. Πλέον αυτό που περιμένουν τα ζαχαροπλαστεία μετά και από το πέρασμα του Αγίου Βαλεντίνου για να δούνε μία μεγαλύτερη κίνηση στα μαγαζιά τους είναι η περίοδος του Πάσχα που όμως αργεί ακόμα.