Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει για την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν του 2022 και το τι θα μπορέσει να κάνει η Δυτική Ελλάδα, στο πρώτο καλοκαίρι μετά την πανδημία, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ειδικούς.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουμε για μια ασφαλή εικόνα που διαμορφώνεται για την καλοκαιρινή περίοδο του 2022.

«Δεν υπάρχουν μέχρι ώρας κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι θα τα πάμε καλύτερα σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2021, αλλά από εκεί και πέρα βρισκόμαστε σε αναμονή.

Άλλωστε, ο κορωνοϊός είναι γνωστό ότι έχει ανατρέψει κάθε προγραμματισμό στον τουρισμό και όλα πλέον γίνονται την τελευταία στιγμή. Οι προ-κρατήσεις εξάλλου με τον τρόπο που γίνονται δεν αποτελούν καμία εγγύηση για τα ξενοδοχεία ότι ο κόσμος αυτός που ενδιαφέρεται θα έρθει τελικά να μείνει το καλοκαίρι».

Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας, αλλά και τον ρυθμό της εμβολιαστικής διαδικασίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκτιμήσεις του αερολιμενάρχη του πολιτικού αεροδρομίου Γιώργου Γκουβίτσα.

«Ακόμα είναι νωρίς για να πούμε κάτι με σιγουριά. Στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Αράξου, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν το ερχόμενο καλοκαίρι έρθουν στην περιοχή μας οι Ρώσοι. Είναι μία αγορά που έχει λείψει τα δύο χρόνια από την Δυτική Ελλάδα και αυτό έχει στοιχίσει στον τουριστικό κλάδο της περιοχής μας».

Πάντως, σε ότι αφορά την περιοχή μας η καλοκαιρινή σεζόν δεν αναμένεται να ανοίξει νωρίτερα από τον Απρίλιο, αλλά λίγο μετά το Πάσχα και αυτό στην περίπτωση που διαδραματιστεί το ευοίωνο σενάριο που λέει ότι η πανδημία μέχρι τότε θα έχει υποχωρήσει και ο τουρισμός θα επιστρέψει σε μία κανονικότητα.