Ημέρα του φτερωτού θεού, του έρωτα και του Αγίου Βαλεντίνου και η αγορά έχει ντυθεί στα κόκκινα, με τα καταστήματα να έχουν προχωρήσει στην ανάλογη διακόσμηση και τους ερωτευμένους να ετοιμάζονται να αγοράσουν τα δωράκια τους για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Την τιμητική τους, όπως κάθε χρόνο του Αγίου Βαλεντίνου, έτσι και φέτος έχουν τα ανθοπωλεία. Ήδη από την Κυριακή, παραμονή της γιορτής των ερωτευμένων, η κίνηση ήταν αυξημένη, με τον κόσμο να αγοράζει το… λουλουδικό του για το αγαπημένο του πρόσωπο.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου ανθοπωλών Πάτρας, Νίκο Ανδρικόπουλο ("Ανθόκηπος"), η επιλογή του κόσμου σε ότι αφορά το λουλούδι που διαλέγει είναι αρκετά κλασική.

«Την μεγαλύτερη προτίμηση την έχει το κλασικό κόκκινο τριαντάφυλλο. Αυτό επιλέγει ο κόσμος και κυρίως τα νεαρά ζευγάρια. Τα μεγαλύτερα εκτός των κόκκινων τριαντάφυλλων δείχνουν και μια προτίμηση στις γλάστρες. Όμως η βασική επιλογή όλων είναι το κόκκινο τριαντάφυλλο».

Η τιμή του κόκκινου τριαντάφυλλου εξαρτάται από το μήκος του λουλουδιού που ζητάει ο πελάτης. Όσο μεγαλύτερο είναι το κλαδί τόσο υψηλότερη είναι και η τιμή, όμως ο μέσος όρος ξεκινάει από τα 2 ευρώ και φτάνει έως τα 8 με 10 ευρώ.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι την περσινή χρονιά, παρόλο που είχαμε lockdown, η κίνηση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν αυξημένη, τα καταστήματα ξεπούλησαν αφού με απόφαση του υπουργείου είχε αποφασιστεί να δοθεί το πράσινο φως και να ανοίξουν για μια μέρα έστω τα καταστήματα του είδους.

Πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, όλα τα μαγαζιά είναι ανοικτά, όμως ειδικά για αυτή την μέρα τα ανθοπωλεία της Πάτρας αποτελούν ένα πόλο έλξης για τους ερωτευμένους και όχι μόνο.

Άλλωστε, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μέρα που προσφέρεται να δείξουμε την αγάπη μας σε όλα τα πρόσωπα που μας περιβάλλουν. Σε εποχές δύσκολες σαν τη σημερινή, αυτό είναι σημαντικό.