Η Πάτρα είναι πιο πράσινη πόλη της επικράτειας, όμως, ο πιο κοντινός της χώρος που της δίνει ανάσα οξυγόνου για να μπορεί να αναπνέει ο αστικός της ιστός, είναι σε κακή κατάσταση.

Ο λόγος για το Δασύλλιο της Πάτρας. Μια βόλτα στο Δασύλλιο και στα μονοπάτια του απογοητεύει και δίνει την αίσθηση στον περιπατητή ότι ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και εκπέμπει SOS για ανανέωση και παρεμβάσεις.

Δέντρα που άλλα έχουν λυγίσει και άλλα έχουν πέσει, κόβοντας στα δύο τα μονοπάτια, καμία παρέμβαση στήριξης του εδάφους για να μην υποχωρήσει, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετά από μία μεγάλη νεροποντή οι γύρω γειτονιές να πνιγούν στην λάσπη.

Στο μεταξύ υπάρχει αρκετός κόσμος από την πόλη που ανεβαίνει κάτι τόσο στο Δασύλλιο για να κάνει την βόλτα του, και έτσι όπως είναι η κατάσταση στα μονοπάτια και στον περιβάλλοντα χώρο κινδυνεύει από ατυχήματα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να συμβούν. 

Κρίμα γιατί χώρος αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και να αναδείξει ολόκληρη την περιοχή της Άνω Πόλης.