Ένα σημαντικό έργο είναι να προχωρήσει στην κοινότητα του Ρίου το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι στα σκαριά.

Πρόκειται για το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ και ένα ανοικτό γήπεδο τένις που θα κατασκευαστεί δίπλα από το ξενοδοχείο «Απόλλων». Ήδη την εβδομάδα πάει τοπογράφους του δήμου που θα πάρει τα υψομετρικά, έτσι ώστε να ξεκινήσει αμέσως την κατασκευή των γηπέδων.

Δίπλα από αυτά τα γήπεδα, ο δήμος πρότεινε στην Περιφέρεια να γίνει και το κλειστό γήπεδο για ΑμεΑ και συγκεκριμένα στα οικόπεδα Κ17 και Κ18. Όμως το ΚΑ 18 άνηκε στο υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης που πήρε πίσω το οικόπεδο και πλέον γίνονται ενέργειες για την επιστροφή του χώρου στην Περιφέρεια, έτσι ώστε αν προχωρήσει το έργο του κλειστού γηπέδου για ΑμεΑ.

Πάντως, στο Κ17 ο δήμος θα φτιάξει τα δικά του γήπεδα. Θυμίζουμε ότι στο γήπεδο Ρίου επίκειται η αντικατάσταση του χλοοτάπητα και η βελτίωση των αποδυτηρίων του, ενώ στα πλάνα είναι και η αναδιαμόρφωση του κατεστραμμένου γηπέδου μπάσκετ το οποίο θα φτιαχτεί εκ νέου.

Στον Ψαθόπυργο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, ακόμα και με προβολείς, ενώ στο Άνω Καστρίτσι έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου 7χ7 και επίκειται και αντικατάσταση του χλοοτάπητα.

Στο Ακταίο υπάρχει το κατεστραμμένο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου και γίνονται προσπάθειες από τον δήμο για να του παραχωρηθεί ο χώρος, ενώ το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στο Δρέπανο όπου η έκταση για γήπεδο ποδοσφαίρου έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος,  στα Αραχωβίτικα στα σχέδια είναι η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στην υπό διαμόρφωση πλατεία, στο πλαίσιο του προγράμματος  για την ανακατασκευή κοινοτικών γηπέδων.