Η Ανθή Βούλγαρη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τύπος TV και την δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου με αφορμή την καθημερινή παρουσία στην πρωινή ζώνη του MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA». Μέσα σε όλα, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για τα θέματα που την φορτίζουν περισσότερο συναισθηματικά.

Ποια θέματα σε ζορίζουν περισσότερο και σε φορτίζουν ψυχολογικά;

Με φορτίζουν θέματα που αφορούν στην κακοποίηση, ειδικά των παιδιών. Προσπαθώ πολύ να συγκρατηθώ… Τον τελευταίο καιρό συγκλονίζομαι από τις περιπτώσεις γυναικοκτονιών. Δεν το χωρά ο νους μου ότι το 2022 συζητάμε για τέτοια περιστατικά. Υπάρχει έξαρση βίας και έχω αρχίσει να ανησυχώ, η κοινωνία μας έχει γίνει ζούγκλα. Πρόσφατα, για παράδειγμα, σοκαρίστηκα με το περιστατικό του θανάτου του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Στη θέση αυτού του παιδιού θα μπορούσε να ήταν το παιδί του καθενός. Τι λόγια να βρει να πει κανείς σε αυτή την μάνα;

Πόσο εύκολο είναι να αποφορτίζεσαι και να μην κουβαλάς τη συναισθηματική φόρτιση της δουλειάς στο σπίτι;

Πλέον έχω μάθει όλα αυτά να τα αφήνω έξω από την πόρτα. Δεν σου κρύβω ότι τα πρώτα χρόνια της δουλειάς φορτιζόμουν πολύ, πήγαινα να καλύψω ρεπορτάζ και έκλαιγα. Με τα χρόνια απέκτησα ψυχραιμία.