Αν πάει κανείς στη λίμνη Δόξα εκεί που βρίσκεται το χωριό του Φενεού, στο οροπέδιο που βρίσκεται ανάμεσα στο βουνό της Ζήριας και του Χελμού θα παρατηρήσει αρκετές ομοιότητες με τη λίμνη Αστερίου, στον Ερύμανθο.

Είναι τεχνητή λίμνη που φτιάχτηκε την δεκαετία του ’90, έχει και αυτή ένα εκκλησάκι τον Άγιο Φανούριο και στον βυθό της βρίσκεται το παλαιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, με τους πιο τολμηρούς να κάνουν βουτιά στα νερά της σε αναζήτηση του.

Υπάρχει μία βασική όμως διαφορά σε σχέση με την Λίμνη Αστερίου. Τουρισμός και αξιοποίηση του γύρω σκηνικού, αναδεικνύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την φυσική ομορφιά του τοπίου.

Κάτι που όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχει γίνει ακόμα στην Λίμνη Αστερίου, με τον χώρο να παραμένει αναξιοποίητος και χωρίς να μπορεί να τραβήξει τον επισκέπτη, παρόλο που η φυσική ομορφιά του τοπίου, τα δάση, οι καταπράσινες πλαγιές και οι χιονισμένες κορυφές, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτό του Φενεού, στην ορεινή Κορινθία.


Όμως ο χώρος γύρω από την λίμνη Δόξα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο που ελκύει επισκέπτες και λάτρεις του βουνού. Υπάρχει γύρω από την λίμνη ένας ποδηλατόδρομος που δίνει την δυνατότητα στους λάτρεις του ποδηλάτου να κάνουν το αγαπημένο τους χόμπι με φόντο το καταπράσινο τοπίο και τα πράσινα νερά.

Υπάρχουν παγκάκια και τραπεζάκια, διάδρομος για περιπατητές και για δρομείς, ενώ ενοικιάζονται και κωπηλατικά για να κάνει κάποιος την περιήγηση του εντός της λίμνης και ταυτόχρονα να αθληθεί.

Εκτός αυτού από τη στιγμή που η περιοχή ελκύει επισκέπτες έχουν δημιουργηθεί ξενοδοχεία, εστιατόρια, χωρίς ασφαλώς να αλλοιωθεί το φυσικό σκηνικό. Και όλα αυτά μέσα σε μία στενή λουρίδα γης.

Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι που θέλουν να προχωρήσουν στην τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Αστερίου να πάνε μία βόλτα από το Φενεό. Σίγουρα θα πάρουν ιδέες…