Σε αποκαλύψεις που προκαλούν ανατριχίλα προχώρησε σήμερα πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά. Η γυναίκα, που εργάστηκε για 9 μήνες στο γηροκομείο, επισήμανε πως όταν ρωτούσε σχετικά με τα όσα συνέβαιναν εντός της δομής, δεν έπαιρνε απαντήσεις: «Ότι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Εγώ μιλούσα στη διεύθυνση και μου λέγανε είσαι πολύ ευαίσθητή, μου λέγαν πάψε θα απολυθούμε, βούλωστο, ήμουν το μαύρο πρόβατο».

«Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά. Όλοι πεθαίναν με τον ίδιο τρόπο. Τρεις μέρες εμπύρετοι, ήξεραν ότι θα πεθάνουν και μάλιστα γελούσαν, φεύγαν από το δωμάτιο και τους αφήναν μόνους τους στο δωμάτιο. Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι. Τους τραγουδούσα ω γλυκύ μου έαρ για να ηρεμούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κική Στεφανίδου για τις τραγικές στιγμές που βίωναν οι ηλικιωμένοι.

«Αυτή η δομή ήταν μια βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μια καλομελετημένη κομπίνα» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε πως οι υπέυθυνοι έφταναν μέχρι στο σημείο να κάνουν διαλογή στο προσωπικό: «Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν 3 νοσηλευτές για 60 τροφίμους. Κάνανε διαλογή στους εργαζόμενους, θέλανε να είσαι ανειδίκευτος για να σε χειραγωγούν».

«Όλα γινόντουσαν για τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως δεν τους έδιναν τα φάρμακα, ώστε να πάρουν τηλέφωνο τα παιδιά τους και να πουν γιατί δεν ήρθες να πληρώσεις. Πολλές φορές σε τροφίμους που είχαν αντιδικίες με τους οικείους τους, τους βάζανε και μαλώνανε ώστε να πάρουν λεφτά και να έρθουν να πληρώσουν στο γηροκομείο.