Ο δαιμόνιος μουσικός παραγωγός και ακαταπόνητος hitmaker, ο Claydee έχει μάθει να βάζει τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά.

Ο ίδιος μίλησε για ποια διεθνή συνεργασία του θεωρεί πιο σημαντική και αν έχει βιώσει ρατσισμό στην Ελλάδα λόγω της αλβανικής καταγωγής του.

Ποια διεθνή συνεργασία σας θεωρείτε πιο σημαντική;

Έρχονται πολύ ωραία πράγματα το επόμενο διάστημα, οπότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή και θα είμαι σε θέση να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση πολύ σύντομα».

Έχετε βιώσει ποτέ ρατσισμό στην Ελλάδα εξαιτίας της αλβανικής καταγωγής σας;

«Έχω βιώσει ρατσισμό, αλλά δεν το άφησα ποτέ να με επηρεάσει, ούτε αναρωτήθηκα γιατί να συμβαίνει σε εμένα. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας βιώνουμε ένα είδος ρατσισμού σε όποιον χώρο και να είμαστε. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζει ο καθένας, γιατί αν είσαι μόνος και δεν έχεις μια καλή βάση και στήριξη από την οικογένεια σου μπορεί να σε επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και να ; αποδυναμώσει τελείως. ?ίναι φυσικά και θέμα χαρακτήρα, αν σκεφτείς ότι κάποιοι το βιώνουν, πεισμώνουν και εξελίσσονται και άλλοι μένουν στάσιμοι γιατί ο ρατσισμός τους καταβάλλει, και δεν τους βοηθά να προχωρήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Νομίζω πως ακόμα και στον Αρη να πάμε να ζήσουμε, σίγουρα θα υπάρξει ένα είδος ρατσισμού, οπότε οφείλουμε να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε».

Πώς σας φαίνεται η επικράτηση της τραπ/ραπ τα τελευταία χρόνια;

«Αρχικά μου αρέσει πολύ που η εποχή έχει αλλάξει και η τραπ σκηνή δεν εξαρτάται άμεσα από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης για να τραβήξει την προσοχή της νεολαίας. Οτιδήποτε εκφράζει τους νέους οφείλουμε να το σεβόμαστε είτε συμφωνούμε είτε όχι και να προβληματιζόμαστε για ποιον λόγο τους εκφράζει και αν γενικότερα η κοινωνία τους έχει ωθήσει σε αυτό. Υπάρχει κόσμος που δεν του αρέσει καθόλου αυτή η μουσική, ωστόσο εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ κάποια τραγούδια, αλλά υπάρχουν φυσικά και αυτά που δεν μπορώ να τα ακούσω. Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα είδη της μουσικής».

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε;

«Θαυμάζω πολύ τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες που έχουν δημιουργήσει τα δικά τους μουσικά labels και κυκλοφορούν τραγούδια χωρίς να πιέζονται να κάνουν απαραίτητα επιτυχία. Αυτό αυτομάτως σου παρέχει μεγάλη ελευθερία στην έκφραση και έτσι ο καλλιτέχνης γίνεται περισσότερο δημιουργικός».

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σχέδια σας;

«Βρίσκομαι διαρκώς στη δημιουργία νέων πραγμάτων που μου κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον γι' αυτό που κάνω και όλη αυτή η μετάβαση σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή με έχει ενθουσιάσει και ανυπομονώ να σας δείξω τι ετοιμάζουμε. Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, γιατί σε λίγες ημέρες θα μπορέσω να το μοιραστώ μαζί σας και ελπίζω να περάσετε κι εσείς όσο καλά περάσαμε κι εμείς φτιάχνοντάς το. Εννοείται πως θα έρθουν πολύ σύντομα νέα τραγούδια και συνεργασίες, για τα οποία είμαι πολύ χαρούμενος», είπε στο ΒHMAgazino.