Η Google αφιερώνει το σημερινό doodle στην θρυλική Ρωσίδα συγγραφέα, αφηγήτρια, δοκιμιογράφο και ψυχαναλύτρια, Lou Andreas-Salomé.

Η Lou Andreas-Salomé γεννήθηκε σαν σήμερα το 1861 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Μεγάλωσε σε μια πλούσια οικογένεια με ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών ενδιαφερόντων και μιλούσε τρεις γλώσσες: Γερμανικά, Γαλλικά και Ρωσικά.

Κατά την διάρκεια της ζωής της ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με πολλές γνωστές προσωπικότητες, μεταξύ άλλων με τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε, τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Σίγκμουντ Φρόυντ, την Άννα Φρόυντ και τον Πάουλ Ρέε. Παντρεύτηκε τον ιστορικό Φρίντριχ Καρλ Αντρέας, με τον οποίο ωστόσο δεν είχαν ερωτικές σχέσεις.

Η ίδια είναι γνωστή κυρίως για τα πολυάριθμα έργα της για τη θρησκεία, την τέχνη και τον πολιτισμό, την ψυχανάλυση και τη λογοτεχνία. Η Lou Andreas-Salomé ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έγινε ψυχαναλύτρια.

Η διάσημη συγγραφέας πέθανε στον ύπνο της στις 5 Φεβρουαρίου 1937 από καρκίνο, αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο έργο. Το 2016 η Γερμανία σκηνοθέτρια Cordula Kablitz-Post. γύρισε μια ταινία για τη ζωή της.