Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για το θέατρο, τις δύσκολες συνεργασίες μα και την έπαρση.

Έχει λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά το θέατρο στη ζωή σου;

Άπειρες φορές μου έχει συμβεί. Αυτή η δουλειά με διατηρεί μονίμως παιδί. Σε δύσκολες στιγμές, μέχρι να βγω στη σκηνή μπορεί να είμαι πολύ χάλια, είτε λόγω κάποιας απώλειας, είτε λόγω προσωπικών προβλημάτων, αλλά βγαίνοντας στη σκηνή μεταμορφώνομαι και μπορεί μετά την παράσταση να μου έχει λυθεί και αυτό που με ταλάνιζε πριν.

Έχει συμβεί ποτέ να αποχωρήσεις από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου;

Δεν έχω φύγει ποτέ από δουλειά. Στα πρώτα μου χρόνια, έχω πετύχει προσβλητικές συμπεριφορές, αλλά όχι ποινικά κολάσιμες, γι’ αυτό σχετικά σύντομα πήγα προς τον δρόμο του να επιλέγω τους συνεργάτες μου. Ρωτούσα σε μία δουλειά με ποιους θα συνεργαστώ κι αν συνειδητοποιούσα ότι τα χνώτα μας απείχαν, δεν έκανα την δουλειά, ακόμη κι αν είχε υψηλές οικονομικές απολαβές. Είχα το νου μου να επιλέξω συνεργάτες, για να μην συναντήσω προβλήματα. Πολλές φορές έχασα δουλειές που μπορεί να είχαν λάμψη και χρήμα, γιατί εγώ ήξερα ότι δεν θα περάσω καλά.

Η μεγάλη σου επιτυχία σε οδήγησε κάποια στιγμή στην έπαρση;

Όχι δεν ένιωσα ποτέ έτσι. Ένιωσα μία περισσή χαρά ότι με αγαπούν και με οικειοποιούνται αλλά ως εκεί. Δεν “καβάλησα” ποτέ το καλάμι. Ασχολήθηκα από μικρός με το θέατρο και δεν το είδα ποτέ ως κάτι το ανώτερο. Επίσης έζησα και σε μία οικογένεια που με καλλιέργησε με το αίσθημα του σεβασμού και της ελευθερίας. Οπότε όλα αυτά στάθηκαν ως «ασπίδα» στο να μη νιώσω έπαρση.