Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη στιγμή μας σε καλλιτεχνικό επίπεδο, η συμμετοχή μας με δυο τραγούδια στην τελευταία ολοκληρωμένη ταινία του “τεράστιου”σκηνοθέτη και μεγάλου Έλληνα του αείμνηστου Θεοδώρου Αγγελόπουλου, δηλώνει το Ροκ συγκρότημα 1550.

-Έχουν περάσει 13 χρόνια από την επίσημη προβολή της ταινίας “Η σκόνη του χρόνου” στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας.

Δυστυχώς αυτές τις ημέρες κλείσανε και 10 χρόνια από το τραγικό ατύχημα που στοίχισε την ζωή στον σπουδαίο, βραβευμένο, παγκόσμιο σκηνοθέτη.

“Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι συνέβαινε τότε. Είναι πολύ περίεργο να βρίσκεσαι σε πρεμιέρες τέτοιου βεληνεκούς ανάμεσα σε παγκόσμιους και καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Willem Dafoe, Irene Jacob, Bruno Ganz, Michel Piccoli και φυσικά τον Κύριο Αγγελόπουλο, λέει ο Ρουσσέτος των 15 50, όπου υπογράφει και την μουσική στα δυο τραγούδια τα οποία έχουν κυκλοφορήσει για τις ανάγκες της ταινίας με αγγλικό στίχο, μιας και η ταινία είχε παγκόσμια προβολή.
-Για την ιστορία το ένα τραγούδι εκ των δύο με τίτλο “The true face of beauty” έχει συμμετάσχει και σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιών για soundtrack ταινιών και έχει οπτικοποιηθεί, από την Ελένη Αγγελοπούλου φίλη του συγκροτήματος και κόρη του σκηνοθέτη.

“Σίγουρα αυτό που έχει μείνει πιο δυνατά στο μυαλό μου σαν μια σκηνή από ασπρόμαυρο φιλμ Νουάρ, είναι το βράδυ όπου πήγα να δώσω στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο το cd με τα τραγούδια συνεχίζει ο leader των 15 50 Ρουσσέτος.

Μια νύχτα με πολύ δυνατή βροχή και εγώ με την μηχανή μου, πήγα σε ενα στούντιο ή σπίτι, δεν κατάλαβα ακριβώς και του έδωσα στο χέρι το υλικό μας.

Ήταν από τις πιο κινηματογραφικές στιγμές της ζωής μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.
Είχαμε θυμάμαι πολύ μεγάλο άγχος μέχρι να μας απαντήσει ότι τα εγκρίνει και ότι τελικά θα μπουν στην ταινία Σκόνη του χρόνου.”

Του χρωστάμε πολλά και τον ευγνωμονούμε για την ευκαιρία που μας έδωσε και την τιμή που μας έκανε.