Η υψηλή αρτηριακή πίεση, επίσης γνωστή ως υπέρταση, μπορεί να προκληθεί από ποικίλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ζωής, την γενετική ή και συνήθως από τον συνδυασμό των δύο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να την μειώσετε, καθώς διαφορετικά αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως αναφέρει το vita.

Μειώστε φυσικά την υπέρταση

Για άτομα που δεν είναι σε θέση να μειώσουν τα επίπεδά τους φυσικά, μπορεί να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή για την αρτηριακή πίεση. Αλλά εάν η υψηλή αρτηριακή σας πίεση είναι αποτέλεσμα ανθυγιεινών συνηθειών, κάνοντας μερικές απλές αλλαγές μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες.

Μερικές από αυτές, περιλαμβάνουν:
Μειώστε το αλάτι

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ξεπερνούν την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα σε αλάτι, δίχως να το συνειδητοποιούν. Η μείωση της πρόσληψής σας, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αρτηριακή σας πίεση.

Ακόμα και η μείωση της πρόσληψης νατρίου κατά 10 ή 20% μπορεί να βοηθήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Πείτε «ναι» στα προβιοτικά

Σε μια ανασκόπηση προηγούμενων μελετών, τα άτομα που κατανάλωναν προβιοτικά, υγιή βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι και σε άλλες ζυμωμένες τροφές, είδαν τη συστολική αρτηριακή τους πίεση να μειώνεται κατά μέσο όρο 3,6 μονάδες και η διαστολική τους μειώθηκε κατά 2,4 μονάδες, σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε επίδραση έχουν τα προβιοτικά στην αρτηριακή πίεση είναι πιθανότατα πιο ήπια, αλλά μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο για την συνολική εικόνα της υγείας της καρδιάς.
Βρείτε ένα τρόπο να χαλαρώνετε

Το στρες μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Έτσι το να βρείτε μια δραστηριότητα που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην άσκηση, την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου ή ακόμα και το να δείτε τις αγαπημένες σας σειρές.
Με μέτρο ο καφές

Η μέτρια πρόσληψη καφέ δεν φαίνεται να κάνει μεγάλη διαφορά στα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, δίχως να το συνειδητοποιούν και πιθανότατα να έχουν αρνητικές επιδράσεις.