Ντροπιαστικές στιγμές έζησε η οικογένεια μιας 94χρονης κατάκοιτης γυναίκας, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο Κέντρο Υγείας των Παξών και ελλείψει ασθενοφόρου αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν στην καρότσα φορτηγού, τυλιγμένη σε κουβέρτες.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, όταν η οικογένεια τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας για να ζητήσει να στείλουν ασθενοφόρο, ενημερώθηκαν ότι ο μοναδικός οδηγός έλλειπε με αναρρωτική άδεια και ότι το ασθενοφόρο ήταν χαλασμένο. Την θλιβερή κατάσταση του Κέντρου Υγείας δεν έκρυψε ούτε ο Διευθυντής του Μιχάλης Καντάς μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας». Το ασθενοφόρο, όπως είπε, είναι 22 ετών και πριν από δύο χρόνια είχε γίνει γενική επισκευή του, ωστόσο παρουσίασε κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα και στο νησί δεν υπάρχει ηλεκτρολογείο.

Όσον αφορά στο ιατρικό προσωπικό, πρόσθεσε ότι στο νησί υπάρχουν δύο γενικοί ιατροί «που ασχολούμαστε με όλα» αλλά και μία παιδίατρος. Ακόμη μία γενική ιατρός είναι σε άδεια μητρότητας. Στο Κέντρο Υγείας, όπως είπε, επικρατεί «ένας πανικός. Όλα τα κάνουμε μόνοι μας».

Η 94χρονη, μεταφέρθηκε τελικά από τους δικούς της στην καρότσα του φορτηγού, στο λιμάνι του νησιού, ώστε να μπορέσει να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.