Παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, η σχολική κοινότητα του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών δεν ξέχασε τη μάχη που δίνουν τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο. 

Έτσι αποφάσισαν με τη συνδρομή των καθηγητών τους να συνεισφέρουν στο πολύπλευρο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα». Αξιοποίησαν το ημερολόγιο 2022 που εξέδωσε το σχολείο για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, με την επιμέλεια της καθηγήτριας Ελένης Καννά, και το ποσό που συγκέντρωσαν από τις πωλήσεις του το διέθεσαν στη «Φλόγα».

Συγκεκριμένα η κ. Καννά μαζί με την μαθήτρια του σχολείου Εμμέλεια Ηλιοπούλου επισκέφτηκαν τα γραφεία του τμήματος Πάτρας της «Φλόγας» και πρόσφεραν το ποσό των 646 ευρώ.       

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο στέκεται αρωγός στο έργο της «Φλόγας». Έχοντας γνωρίσει το έργο που επιτελεί χρόνια τώρα στέκεται δίπλα του με ουσιαστική προσφορά.   

Οι εκπρόσωποι του τοπικού παρατήματος της «Φλόγας» εκφράζουν δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες προς τη σχολική κοινότητα του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών επισημαίνοντας ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι πίσω από αυτή την προσφορά είναι παιδιά.